Társoldalunk:

Már hivatalos: Lampard kivásárlásáról tárgyal a Chelsea

2019.06.25. 13:52

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Frank Lampard edzőként térhet vissza korábbi klubjához, a Chelsea-hez. Az egykori legendás játékos egy szezont töltött a másodosztályú Derby County kispadján, egy ideje pletykálják, hogy ő válthatja Sarrit. Most azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy létrejön az ügylet, a Derby legalábbis - friss bejelentése szerint - engedélyt adott a Chelseanek, hogy megkezdje a tárgyalásokat Frank Lamparddal. 

"Super Frank" karrierjének nagy részét a londoniaknál töltötte, számtalan trófeát nyert a csapattal, melynél a legeredményesebb játékos is lett, mielőtt öt éve a New York Cityhez igazolt. 2018-ban kezdte meg edzői pályafutását a másodosztályú Derby Countynál, mely Twitter oldalán jelentette be, hogy nem áll a tárgyalások útjába Lampard és a Chelsea között.

A 40 éves Lampard első vezetőedzőként töltött szezonjában kiejtette a Manchester Unitedot a Ligakupából, és majdnem feljutotta csapatát a Premier League-be. A Derby County csak a Wembley Stadionban rendezett osztályozó meccsen bukta el a feljutást. A Chelsea-nél Maurizio Sarrit válthatja, aki a Juventushoz távozik. 

Izgalmas szezon kezdődhet a Stamford Bridge-en Lampard irányításávalForrás: AFP/Adrian Dennis

A The Sunday Times úgy tudja, a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovich maga hívta fel és kérte meg Lampardot, hogy vállalja el a feladatot. 

A Derby Countynál remélik, hogy gyorsan megszületik a megállapodás, addig azonban nem kommentálják a híreket.