Társoldalunk:

A Barcelona és a Dortmund is érdeklődik Szoboszlai iránt

2019.06.25. 14:05

A múlt héten az angol Arsenal ajánlatáról írt a sajtó Szoboszlai Dominikkel kapcsolatban, a legfrissebb hírek szerint pedig már a katalán sztárcsapat, az FC Barcelona és a német Borussia Dortmund is vinné a Red Bull Salzburg fiatal magyar focistáját.

A katalán Sport információja szerint a magyar válogatott játékos felkeltette a Barcelona érdeklődését. A lap megemlíti, hogy a 18 éves Szoboszlai az európai futball egyik legnagyobb ígérete, akit számos topcsapat meg szeretne szerezni, köztük a La Liga címvédője is.

Közben sport-90.de szerint a Borussia Dortmund is kinézte magának a tehetséges labdarúgót, ám hozzátette a lap, mivel 2022-ig hosszabbított nemrég az osztrák klubjával, biztosan nem lenne olcsó a megszerzése. A BVB-nél azonban ez biztosan nem lenne akadály, mivel a nyáron már 127.5 millió eurót költöttek erősítésre – Mats Hummels (Bayern München), Nico Schulz (Hoffenheim), Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Julian Brandt (Leverkusen), Paco Alcácer (FC Barcelona).

Szoboszlai Dominik iránt hatalmas az érdeklődésForrás: Red Bull Salzburg/Twitter

Szoboszlai viszont nagy valószínűséggel marad Salzburgban, télig legalábbis biztosan, mivel a klubja a Bajnokok Ligája előtt nem szeretné elengedni. Az újabb sajtóhírekre Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás reagált az nso.hu megkeresésére. 

„A hírt, hogy európai élbajnokságok számos klubja, köztük top klubok is érdeklődnek az ügyfelem iránt, meg tudom erősíteni, de a célunk nem változott, Dominik Salzburgban képzeli el a jövőjét. Szeretne újra bajnokságot nyerni a csapattal, a Bajnokok Ligája csoportkörében minél jobban szerepelni, és a magyar válogatott hasznára lenni. Dominik nagyon jó úton jár, ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Ez a magyar futball globális és Dominik személyes érdeke is."