Társoldalunk:

Cavani a csoport élére fejelte Uruguayt a Copa Américán - videó

2019.06.25. 07:49

Uruguay 1-0-ra legyőzte Chilét Edinson Cavani góljával a Copa América csoportkörének a 3. fordulójában, így megelőzte a címvédőt és elkerülte a torna egyetlen hibátlan csapatát, Kolumbiát. A másik kedd éjszakai összecsapáson Ecuador 1-1-s döntetlent játszott Japánnal, amely Paraguaynak kedvezett.

A csoportrangadón sokáig nem esett gól, bár helyzetek bőven akadtak, például Pablo Díaz fejesét José María Giménez a gólvonal elől vágta ki. Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen: a 82. percben a PSG sztárja, Edinson Cavani szép fejessel döntötte el a Chile elleni meccset.

Ez a gól pedig még sokat érhet a folytatásban, ugyanis így Chile találkozik Kolumbiával, míg Uruguay a tornán eddig nem túl jól szereplő Peruval találkozik a negyeddöntőben.

A másik meccsen nem bírt egymással Ecuador és Japán (1-1), így kiejtették egymást a Copa Américáról, ugyanis ezzel a döntetlennel Paraguay jutott tovább. A jó iramú találkozótón egyébként egy negatív rekord is született, a Belo Horizonte-i stadionban mindössze 9729 néző volt jelen.

Copa América, Brazília, csoportkör, 3. forduló
C csoport
Chile-Uruguay 0-1 (Cavani 82.)
Ecuador-Japán 1-1 (Mena 35., ill. Nakadzsima 15.)

A negyeddöntő párosítása:
Brazília-Paraguay, Porto Alegre, péntek 2.30
Venezuela-Argentína, Rio de Janeiro, péntek 21.00
Kolumbia-Chile, Sao Paulo, szombat 1.00
Uruguay-Peru, Salvador de Bahía, szombat 21.00