Vágólapra másolva!
Az osztrák bajnoki címvédő Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján tudatta, hogy a csapat 21 éves középpályását, Xaver Schlagert 15 millió euróért megvette a Bundesligában szereplő Wolfsburg.

A nyolcszoros osztrák válogatott középpályás négyéves szerződést kötött a Bundesliga 6. helyén végző klubbal. Schlager középső középpályásként a 18 éves Szoboszlai Dominik posztriválisa. Az idei szezonban 44 mérkőzésen lépett pályára a Salzburgban, nyolc gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Xaver Schlager távozásával egyre biztosabb Szoboszlai Dominik maradása Forrás: APA-PictureDesk/BARBARA GINDL

Schlager eladásából arra lehet következtetni, hogy a Salzburg komolyan gondolja Szoboszlai megtartását, miközben az Arsenal, a Borussia Dortmund és az FC Barcelona is vinné a magyar válogatott focistát.

„A hírt, hogy európai élbajnokságok számos együttese, köztük topklubok is érdeklődnek ügyfelem iránt, meg tudom erősíteni, de a célunk nem változott,

Dominik Salzburgban képzeli el a jövőjét. Szeretne újra bajnokságot nyerni a csapattal, a Bajnokok Ligája csoportkörében minél jobban szerepelni, és a magyar válogatott hasznára lenni. Dominik nagyon jó úton jár, ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Ez a magyar futball egyetemes és Dominik személyes érdeke is" – mondta a játékos menedzsere, Esterházy Mátyás a Nemzeti Sportnak.

Szoboszlai Dominik iránt komoly csapatok érdeklődnek Fotó: Mudra László - Origo

Schlager az utolsó bajnoki mérkőzését május 26-án játszotta a SKN St. Pölten ellen. A kispadról beszállva pont azt a Szoboszlai Dominiket váltotta a 73. percben, aki kezdőként lépett pályára, és gólpasszal segítette csapatát a 7-0-ra megnyert mérkőzésen.