Vágólapra másolva!
Hat évvel ezelőtt, 2013 végén derült ki, hogy a legendás holland labdarúgó, Fernando Ricksen gyógyíthatatlan motoros idegrendszeri bénulásban, amiotrófiás laterálszklerózisban, vagyis ALS-ben, más néven Lou Gehrig-betegségben szenved. A Rangers egykori sztárja nem sokkal később találkozott Cristiano Ronaldóval, felesége, Veronika Ricksen azonban most durván nekiment a portugál csillagnak.

A három évvel ezelőtti találkozó képei bejárták a világsajtót, mindenki elismeréssel írt Cristiano Ronaldóról, és akkori csapata, a Real Madrid elnökéről, Florentino Perezről, amiért vendégül látták a tolószékben ülő, szebb napokat megélt focistát. Az akkori eseményt Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes találta ki és hozta össze, és úgy is tűnt, mindenki elégedett volt a történtekkel.

Ricksen orosz felesége azonban a napokban az orosz Match TV-nek adott interjújában csalódottságáról beszélt, mert - mint mondja - sokkal többet vártak Cristiano Ronaldótól.

Egy büdös, izzadt mez

"Egyetlen egyszer volt szerencsénk Cristiano Ronaldóval találkozni, elmondhatatlanul izgatott voltam előtte. A lányunk, Bella is odáig volt, hogy végre élőben is láthatja a játékost, akit az apukája annyit dicsért, mikor együtt focit néztek a tévében. Madridba utaztunk, megnéztük Ronaldo meccsét, találkoztunk is vele, de végtelenül csalódottan jöttünk haza.

Az egyetlen dolog, amit kaptunk, egy koszos mez volt. A meccsen hordott, teleizzadt, büdös mezét adta a lányunknak,

beállt velünk egy fotóra és elment" - fakadt ki három évvel a történtek után Fernando Ricksen felesége.

Fernando Ricksen, Cristiano Ronaldo, Florentino Perez és Jorge Mendes az ominózus mezzel Forrás: Twitter

Maradona is csak ígérgetett

Veronika elmondása szerint mások is csúnyán cserben hagyták őket, köztük a FIFA korábbi elnöke is.

Elrángattak minket Argentínába is, Diego Maradona hívott meg minket egy rendezvényre, ő viszont el se jött az eseményre."

A Ricksen család és Ronaldo Forrás: Youtube

A Lou Gehrig-betegség esetén a központi idegrendszerben található motoneutronok elpusztulnak, emiatt az akaratlagos izmok eleinte gyengülnek, majd teljesen le is állnak. Focisták között különösen gyakori betegségről van szó: kutatók szerint csak Olaszországban 1973 óta 41 focista halt meg a betegségben. Arra még nincs magyarázat, miért ilyen elterjedt a kór a sportág képviselői között, szakértők szerint a fej labdával való gyakori találkozása lehet az okok között.

A mindössze 42 éves Fernando Ricksent a skóciai Szent András kórházban kezelik.