Vágólapra másolva!
Napi két edzéssel, erős ellenfelekkel szembeni felkészülési meccsekkel hangolódik a Ferencváros labdarúgó csapata a Bajnokok Ligája selejtezőkre. Szergej Rebrov csapata a bolgár Ludogoreccel találkozik az első forduló első meccsén, július 10-én a Groupama Arénában. Az ukrán szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, eddig elégedett a csapat teljesítményével, de a továbbiakban maximális koncentrációt vár játékosaitól. 

Az ausztriai Bad Häringben edzőtáborozó Ferencváros tagjai reggel főként erőnléti edzéseken vesznek részt, este pedig a taktikára helyeznek nagyobb hangsúlyt.

"Fontos, hogy a nyáron igazolt játékosok minél előbb megértsék, mit akarok látni tőlük a pályán. A mozgásoknál és a helyezkedésnél még javulniuk kell, de ez természetes, elvégre sokan még csak ismerkednek a társakkal és a játékrendszerünkkel."

Rebrov a Nemzeti Sportnak azt mondta, vannak már elképzelései arról, hogyan áll majd össze a Ludogorec elleni kezdőcsapat, de a másfél hét múlva esedékes meccsig még bárki bekerülhet. A brazil Red Bull Bagantinótól elszenvedett 2-1-es vereséggel, valamint a bolgár CSZKA Szófia elleni 1-0-s győzelemmel zárult edzőmeccsekről úgy nyilatkozott, tanulságos találkozók voltak.

Az ünneplésnek már vége, keményen készül a bajnok a nemzetközi megmérettetésre Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Az biztos, hogy sokat tanultunk ezekből a meccsekből. Amikor a nyári felkészülést terveztük, erős ellenfelekkel akartunk meccseket lekötni, mert csak így láthatjuk meg a hibáinkat.

Összességében nem is csalódtam, a futballisták hozzáállása megfelelő, de a korábban említett tényezők miatt ilyenkor még nehéz csúcsformában és kiegyensúlyozottan teljesíteni.

A labdarúgók megterhelő edzések után léptek pályára, nincsenek játékban, emiatt több hibát követnek el. A bolgárok elleni meccs persze nemcsak a saját hibáink elemzése miatt volt fontos, hanem azért is, mert valamennyire képet kaphattunk arról, mi várhat ránk a Ludogorec ellen. A szófiai csapat ugyanis az előző idényben egy ponttal lemaradva végzett a második helyen BL-selejtezős riválisunk mögött."

Meglátása szerint a Ludogorec és a Ferencváros egyaránt esélyes a győzelemre, de megjegyezte, hogy a média nagy nyomást helyez a Fradi játékosainak vállára, amikor teherről ír a BL-selejtező előtt.

"Ennél a klubnál mindig nagyok az elvárások, de a bajnoki cím azt mutatja, hogy ezzel megbirkóztunk.

A labdarúgóimtól mindenesetre azt kértem, hogy ezekben a napokban ne olvassák el a rólunk szóló cikkeket, mert csak elterelik a figyelmüket a munkáról.

Zárják ki a külvilágot, koncentráljanak a munkára, és akkor az eredmény sem marad el."

A teljes interjú ide kattintva olvasható.