Vágólapra másolva!
A brazil szervezők szinte teljesen megváltoztatták az október 26-án kezdődő U17-es labdarúgó-világbajnokság helyszíneit. A világbajnokságon induló magyar - és az összes - válogatott számára a legjobb hír az, hogy Amazonas állam székhelyén, Manausban nem lesznek mérkőzések.

A 2014-es felnőtt vb-n minden csapat Manaust akarta elkerülni. A város különleges éghajlata minden sportoló életét próbára teszi, a szinte 100 százalékos páratartalomban a nem ott élőknek még a légzés is nehéz, nemhogy a futball.

A brazil szervezők most léptek, és törölték az U17-es vb helyszínei közül Manaust.

De nemcsak ezt a várost, hanem Natalt, Recifét és Cuiabát is. 4 város 5 stadionjában rendezik a világbajnokságot, a csapatoknak sokkal kevesebbet kell majd utazniuk. Nézzük, hol lesznek az október 26-án kezdődő U17-es vb helyszínei.

  • Brazíliaváros, Mané Garrincha Stadion, befogadóképesség 69.000 néző
  • Goiânia, Serrinha Stadion, befogadóképesség 10.000 néző
  • Goiânia, Estadio Olimpico, befogadóképesség 13.500 néző
  • Gama, Bezerrão Stadion, befogadóképesség 20.000 néző
  • Cariacica, Kléber Andrade Stadion, befogadóképesség 21.000 néző

Az biztos, hogy a brazil csapat az A csoportban a vb legnagyobb stadionjában, a fővárosban játssza le a torna nyitómeccsét.

A vb sorsolására július 11-én kerül sor Zürichben. A magyar válogatott az írországi U17-es Európa-bajnokságon 5. lett, ezzel harcolta ki a vb-részvételt.

Forrás.