Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, a Manchester United és az angol válogatott legendás csatára meglepő kijelentést tett. A 33 éves támadó kilenc évig együtt dolgozott Sir Alex Fergusonnal, minden idők egyik legeredményesebb edzőjével, számára mégis Louis van Gaal az első számú szakember.

Wayne Rooney 2004 nyarán került a Manchester Unitedhoz, ahol kilenc évig együtt dolgozott Sir Alex Fergusonnal, akinek az irányításával öt bajnoki címet, három Ligakupát és Bajnokok Ligáját nyert.

Ferguson 2013-as visszavonulása után David Moyes lett a Manchester United edzője, akit egy év múlva Louis Van Gaal váltott a kispadon.

Van Gaal mindig is szerette az olyan játékosokat, akik hajlandók voltak beállni a sorba Forrás: Sputnik/Alexander Vilf

A holland szakember visszavezette a manchesteri csapatot a Bajnokok Ligájába, és nyert egy FA-kupát is, mégis két szezon után megköszönték a munkáját. Ennek ellenére mély nyomot hagyott Rooney-ban, aki a legjobb edzőnek nevezte a hollandot, akivel pályafutása során együtt dolgozott.

„Van Gaal a legjobb edző, akivel együtt dolgoztam, ez száz százalék.

Taktikailag roppant felkészült, minden apró részletre odafigyel, amit csodálatosnak tartottam. Van Gaal tudja, hogy a módszerei kemények lehetnek a játékosoknak, de én ezt tudomásul vettem. Azokban az időkben rengeteget beszéltünk erről.

- mondta Rooney, aki az idei szezonban 18 meccsen 10 gólt szerzett az amerikai focibajnokságban.

A 120-szoros angol válogatott támadó elmondta, nagyon örül John Terry és Frank Lampard edzői sikereinek, ami reménnyel tölti el, mert egy napon ő is szeretne erre az útra lépni.

Azonban erről még korai beszélni, hiszen 33 évesen kicsattan az erőtől, és remekül érzi magát futballistaként. Ezt három nappal ezelőtt bizonyította is, amikor a saját térfeléről lőtt gólt az Orlando City ellen.

Louis van Gaal: gyűlölet, szeretet, rajongás, megvetés

2019. március 11-én lezárult egy korszak: bejelentette visszavonulását a világ egyik legjobb és legellentmondásosabb edzője, Louis van Gaal. A „Vastulipánnak" becézett 67 éves holland szakember mögött mozgalmas pályafutás volt. Megannyi siker mellett rengeteg botrány kísérte a pályafutását. Ha úgy látta jónak, az aranylabdás Rivaldót is felzavarta a lelátóra, de olyan is előfordult, hogy műesést szimulálva hanyatt dobta magát az Álmok Színházában.