Társoldalunk:

Frank Lampard visszatért a Chelsea-hez

2019.07.02. 07:56

Frank Lampard kihagyta az előző idényben általa irányított Derby County futballcsapatának idei első edzését, hogy lezárja tárgyalásait a Chelsea-vel, ahol vezetőedzőként számítanak rá.

Ritkán tapasztalható, hogy egy futballklub azon dolgozzon, hogy a csapatot sikeresen irányító (az előző szezon végén az osztályozó döntőjében maradtak le a Premier League-ről) edző megegyezzen egy másik klubbal. A Derby Countynál márpedig most ez a helyzet, legalábbis hétfői közleményükből ez olvasható ki.

„A Derby County Football Club eltekint attól, hogy Frank Lampard megjelenjen a csapat hétfői és keddi edzésein, lehetőséget adva neki, hogy minél előbb lezárja a tárgyalásait lehetséges új klubjával, a Chelsea-vel.”

Ettől fogva pedig véglegesnek tekinthető, hogy a londoni csapattól az előző idény végén távozó Maurizio Sarri helyét a kékek klublegendája, a korábbi 106-szoros angol válogatott, a Chelsea történetének legjobb gólszerzője fogja átvenni. A Telegraph brit lap szerint Lampard hétfőn alá is írt, és legkésőbb 48 órán belül bejelentik az érkezését, és már azt is tudni vélik, hogy három évre írt alá, és évi 4 millió fontot fog keresni.

A Derby County hozzáállása is érthető, hiszen az jóformán egy percig sem volt kérdés, hogy Lampard nem fog nemet mondani egy ilyen ajánlatra, a londoniak ráadásul nagyvonalúan kivásárolják, négymillió fontot fizetve a DCFC-nek, ami még több is lehet, ha az exedző viszi magával a szakmai stábot is.