Társoldalunk:

Szalai Ádám hoffenheimi szerződésében érvénybe lépett a plusz egyéves opció

2019.07.02. 11:40

Egy évvel automatikusan meghosszabbították a magyar válogatott Szalai Ádám szerződését a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hoffenheimnél, az ugyanakkor még nem biztos, hogy a támadó a sinsheimi csapatban játszik majd az augusztusban induló szezonban.

A Kicker.de szaklapnak Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója kedden azt mondta, a megállapodás automatikus meghosszabbítása a pályára lépések számától függött, és mivel a feltétel teljesült, a 31 éves csatár maradt a klubnál.

Rosen bestätigt: Szalai-Vertrag verlängert | Bundesliga - kicker

Schon im Februar berichtete der kicker von einer Option, nach der sich Adam Szalais auslaufender Kontrakt ab einer gewissen Anzahl von Spielen um ein Jahr verlängert. Nun verifizierte die TSG Hoffenheim diesen Sachverhalt. Dennoch ist seine Zukunft ungewiss. - kicker

A Kicker szerint Szalait „nagyon megbecsülik” az előző szezonban kilencedik egyesületnél, a szerződésének meghosszabbítása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy biztosan a Hoffenheimnél is marad. Az előző idényben támadó poszton a brazil Joelinton, az algériai Ishak Belfodil, valamint a világbajnoki ezüstérmes horvát Andrej Kramaric is több lehetőséghez jutott, mint Szalai. Julian Nagelsmann akkori vezetőedző viszont azóta már az RB Leipziget – a szintén válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát – irányítja, az új tréner, Alfred Schreuder pedig csak most kezdte meg a munkát a Hoffenheimnél.

„Ádám egy érett futballista, aki természetesen gondol a jövőjére is” – nyilatkozta Alexander Rosen hangsúlyozva, hogy

Szalai a több játéklehetőség reményében sem fog elfogadni bármilyen ajánlatot.  

A magyar válogatott csatár 2014 nyara óta játszik a Hoffenheimben, amelynek színeiben 94 mérkőzésen 22 gólnál jár.