Társoldalunk:

Szokatlan módon jelentette be az Atlético a 126 milliós csodatinit

2019.07.03. 20:51

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid a hivatalos honlapján közzétett videójában jelentette be Joao Félix leigazolását, aki hét évre írt alá. A spanyol klub 126 millió eurót fizetett a portugál támadóért a Benficának.

A 19 éves támadó a madridi klub történetének legdrágább igazolása lett - eddig ezt a címet Thomas Lemar birtokolta, akiért tavaly 72 millió eurót fizetett az Atlético az AS Monacónak. Joao Félix Neymar, Mbappé és Coutinho után a negyedik legdrágább játékossá válhat a világon.

Joao Felix lett a világ negyedik legdrágább játékosaForrás: Atlético de Madrid/twitter

A múlt héten közleményben jelezte a Benfica, hogy még nem fogadták el a madridi csapat 126 millió euróról szóló ajánlatát, ám azóta erre is sor került. 

A tehetséges játékos – akit Cristiano Ronaldo utódjának tartanak hosszútávon – minden sorozatot figyelembe véve 43 tétmeccsen 20 gólt lőtt az elmúlt szezonban. A már a felnőtt válogatottban is bemutatkozó focista Antoine Griezmann pótlására érkezik Madridba, a francia válogatott labdarúgó ugyanis szinte biztosan a Barcelonában folytatja a pályafutását.

A spanyol klub elég szokatlan módon, a Prado Múzeumban felvett videóban jelentette be hivatalosan a fiatal tehetség megszerzését.