Társoldalunk:

Buffon visszatért a Juventushoz

2019.07.04. 16:45

Az olasz rekordbajnok Juventus a hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszatért a csapathoz Gianluigi Buffon, a klub 41 éves legendás kapusa.

Buffon 2001 nyarán érkezett a Juventushoz, 17 év alatt 511 meccsen védett, ebből 311-et lehozott kapott gól nélkül. A 176-szoros válogatott Buffon tavaly nyáron a Paris Saint-Germainhez igazolt, ám június 5-én bejelentette, nem hosszabbítja meg szerződését a francia bajnokkal, amelyben 25 mérkőzésen szerepelt. A 41 éves legenda egyéves szerződést írt alá a klubbal, mely 1,5 millió eurót fizet neki a 2019/20-as szezonra.

„Boldog vagyok, hogy hazatértem, és újra megölelhetlek titeket, és ti is újra magatokhoz ölelhettek engem. Ez az egyik legszebb és legboldogabb nap az életemben. Ma újra megerősítést nyert, hogy az élet hihetetlen fordulatokat produkál, és mindig megéri álmodni" - mondta a világbajnok kapus, aki minden bizonnyal felváltva fog védeni a lengyel válogatott Wojciech Szczesnyvel.

Sajtóhírek szerint a világbajnok kapus szeretné megdönteni az AC Milan legenda Paolo Maldini Serie A csúcsát, így a szerződésében van egy olyan záradék, miszerint legalább nyolc bajnokin védenie kell: Maldini 1985 és 2009 között 647 alkalommal lépett pályára az olasz élvonalban, Buffon 640-nél tart. 

Buffon kilenc bajnoki címet, négy Olasz Kupát és öt Olasz szuperkupát nyert a Juventusszal, 12-szer választották meg a Serie A legjobb kapusának. 2006-ban - az olaszok vb-győzelme után - és 2017-ben is bekerült a legjobb öt közé az Aranylabda-szavazáson.

A várakozások szerint Buffon a következő idény után csatlakozik a Juventus klubvezetéséhez.