Társoldalunk:

Arjen Robben bejelentette a visszavonulását

2019.07.04. 17:46

A világklasszis holland focista, Arjen Robben hivatalosan bejelentette a visszavonulását. A szélső a döntéséről a holland sajtónak küldött közleményt.

„Sokat gondolkodtam az elmúlt hetekben a jövőmön, és azt a döntést hoztam, hogy befejezem a pályafutásomat. Életem legnehezebb döntését hoztam meg. Még mindig imádom a focit, de szembe kellett néznem a valósággal. Már nem vagyok 16 éves, illetve aki azt sem tudja, mi az a sérülés. Jelen pillanatban egészséges vagyok, és szeretném, ha ez így is maradna. Ezért befejezem, de így van ez jól" – idézte a nos.nl Robben szavait. "Eljött az ideje, hogy új fejezetet kezdjek az életemben. Már alig várom, hogy több időt tölthessek a családommal, és élvezzem azt a sok örömöt, amit tartogat számomra az élet"  - tette hozzá a világklasszis szélső. 

Arjen Robben a Bajnokok Ligája-trófeávalForrás: AFP/Andrew Yates

A 35 éves játékos a holland Groningenben, majd a PSV-ben, az angol Chelsea-ben, a spanyol Real Madridban is szerepelt, legutóbb pedig a Bayern München labdarúgója volt, ahonnan az idény végén, a szerződése lejártával távozott. Bár ezt követően több csapattal is hírbe hozták – korábbi klubját, a Groningent, vagy éppen az olasz Laziót –, végül csütörtökön meghozta a döntését, hogy felhagy a profi futballal. 

Robben Hollandiában, Angliában, Spanyolországban és Németországban is bajnok lett, míg a Bayern Münchennel elhódította a Bajnokok Ligája-trófeát is. A holland válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes, 96 alkalommal húzhatta magára a nemzeti csapat mezét, összesen 37 gólt szerzett.