Hazugság, hogy ne lenne szerződése az U17-es fociválogatott kapitányának

Preisinger Sándor Preisinger Sándor magyar labdarúgó, edző, az U17-es labdarúgó válogatott kapitánya
Preisinger Sándor magyar labdarúgó, edző, az U17-es labdarúgó válogatott kapitánya
Vágólapra másolva!
Furcsa hírt közölt július 2-án a Népszava. Az újság szerint az U17-es labdarúgó-világbajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitányának, Preisinger Sándornak lejárt a szerződése, és az MLSZ nem hosszabbította meg azt.

Csütörtökön reggel telefonon beszéltünk a szakvezetővel, aki elmondta, hogy szó sincs arról, ami egy nappal korábban megjelent.

Preisinger Sándor magyar labdarúgó, edző, az U17-es labdarúgó-válogatott kapitánya Forrás: Polyak Attila

„Van szerződésem, ennek szellemében végzem a további munkát – mondta Preisinger Sándor. Közvetlen felettesem, Róth Antal is megerősítette, hogy jövőre én viszem tovább az U18-as korosztályt – ez idén még az U17-es csapat –, készülünk az októberi világbajnokságra.”

A MLSZ-től úgy tudjuk, hogy a kapitánynak egyetlen olyan napja sem volt, amikor nem volt szerződése. A határozott idejű kontraktusának lejárta előtt az MLSZ azt meghosszabbította.

Az U17-es vb-t október 26. és november 17. között Brazíliában rendezik meg. A magyar csapat a májusi U17-es Európa-bajnokságon elért 5. helyezésével jutott ki a tornára, amelynek sorsolását egy hét múlva, július 11-én rendezik Zürichben.