Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona labdarúgócsapata januárban 75 +11 millió euróért leigazolta az Ajax szupertehetségét, Frenkie de Jongot. A 22 éves holland középpályást pénteken mutatták be a katalánok, korábbi klubja pedig csodálatos gesztussal kívánt neki sok sikert.

Az Ajax vezetősége kibérelt egy buszt, amely folyamatosan köröz Barcelonában, rajta pedig Frenkie de Jong arca és egy angol nyelvű üzenet díszeleg: „Barca, élvezzétek a jövőt, akárcsak mi”.

De Jong érkezésével új korszak kezdődhet Barcelonában Forrás: AFC Ajax/Twitter

Ezen kívül az Ajax egész oldalas hirdetést vásárolt a Mundo Deportivo nevű spanyol lapban, és katalánul kívánt sok sikert Frenkie de Jongnak.

De Jong egyelőre nem kapott mezszámot Barcelonában.

A 22 éves játékos az Ajaxban a 21-es számot viselte, míg a holland válogatottban rendszerint 7-esben lép pályára. A Barcában a 21-est Carles Alená birtokolja, míg a 7-es Philippe Coutinhoé, de mindkét focista távozására komoly esély van, így meglehet, hogy De Jong csak az alkalomra vár.

Frenkie De Jong megérkezett Barcelonába Forrás: fcbarcelona.com

A holland játékosnak a vezetékneve került fel a Barca-mezre egy F betűvel kiegészítve, ugyanis névrokona, a holland gólkirály, Luuk De Jong a napokban igazolt a Sevilla csapatához. Korábban az is kérdéses volt, hogy milyen felirat lesz a mezén, ugyanis felmerült az ötlet, hogy Frenkie névvel szerepeljen, mivel a Nike merchandising szempontokból ezt tartotta volna előnyösnek, azonban a 22 éves játékos ebbe nem ment bele.