Vágólapra másolva!
Lionel Messi és a chilei Gary Medel is piros lapot egy dulakodás végén a Copa América harmadik helyéért rendezett Argentína-Chile találkozón.

A meglehetősen durva mérkőzésen az argentinok 2-0-ra vezettek a jobbára csak változatosan kemény szabálytalanságokat bemutatni tudó címvédő ellen, amikor a 38. percben egy semmiségből óriási perpatvar kerekedett. Lionel Messi és Gary Medel futott versenyt egy labdáért, amit a chilei kikísért az alapvonalon, Messi pedig teljesen fölöslegesen lökött rajta egyet, amitől a chilei védő elveszítette a fejét, és megpróbálta lefejelni Messit. A többit döntse el mindenki:

A nagy egymásnak feszülésnek a paraguayi játékvezető, Mario Alberto Díaz de Vivar vetett véget, aki mindkettejüket kiállította, percekig tarto dulakodást idézve elő a döntéssel. A VAR-helyiségben még megnézték a döntést, de maradt a pályán hozott ítélet.

Akad, aki ebbe belelátja azt, hogy a brazilok elleni elődöntő után az ötszörös aranylabdás argentin sztár igen éles kritikát fogalmazott meg a játékvezetéssel és a dél-amerikai szövetséggel szemben. Tény, hogy csak ezen a meccsen is volt ennél súlyosabb szabálytalanság, aminek az elkövetője a pályán maradhatott.

Szavazzon!

Jogosak voltak-e a piros lapok?