Vágólapra másolva!
Lionel Messit kiállították szombat este a Copa América bronzmérkőzésén Chile ellen, miután dulakodott a chilei Gary Medellel, aki szintén pirosat kapott. Az argentin válogatott végül „túlélte” legjobbja hiányát, 2-1-re győzött, és így harmadikként végzett a kontinenstornán. Messi életében másodszor kapott pirosat a válogatottban, az elsőt szűk 14 évvel ezelőtt. Erre mi is jól emlékezhetünk, hiszen a magyar válogatott ellen állították ki, egy perccel az után, hogy debütált a nemzeti csapatban.

2005. augusztus 17-én a magyar válogatott Argentína ellen játszott barátságos mérkőzést 27 000 néző előtt a Puskás Ferenc Stadionban.

Az argentinok akkori szövetségi kapitánya, José Pekerman elhozta Budapestre a 18 éves Lionel Messit, aki a 2004-05-ös idényben a Barcelonában is bemutatkozhatott, és a csapat történetének legfiatalabb játékosa lett, aki bajnoki mérkőzésen gólt szerzett.

A magyar válogatott mestere, Lothar Matthäus a Király – Bodnár, Juhász, Éger, Vanczák, Takács, Böőr, Gera, Huszti, Halmosi, Torghelle kezdőt küldte pályára, a túloldalon Leo Franco – Sorín, Ayala, Heinze, Bernardi, Scaloni, Maxi Rodriguez, Luis Gonzalez, D'Alessandro, Crespo, Lisandro Lopez kezdett.

Az argentinok a 19. percben megszerezték a vezetést Rodriguez fejesével, de 10 perccel később már jött is az egyenlítés Torghelle révén, az állás maradt a félidőig. Aztán a 62. percben Gabriel Heinze érkezett jól egy szögletre, Argentína két fejesgóllal vezetett 2-1-re.

Pekerman két perccel később pályára küldte 18 éves csillagát, Lisandro Lopezt váltotta. Már akkor mindenki Maradona utódjának tartotta, aki szintén a magyar válogatott ellen mutatkozott be a válogatottban. Igaz, az ő szereplése nem sikerült ennyire emlékezetesre.

Messi ugyanis első labdaérintése után egy szólóba kezdett, Vanczák Vilmos csak szabálytalanul tudta megállítani. Az argentin támadó azonban visszakönyökölt, némi perpatvar után Markus Merk felmutatta neki a piros lapot, mindössze másfél perc után kiállították élete első felnőttválogatott-meccsén.

Vanczák később elmondta, tudatosan szabálytalankodott, és szerinte a könyökös sem volt súlyos, nem ért pirosat. Az argentinok dühösen vették tudomásul, hogy Merk elrontotta Messi bemutatkozását, Maradona úgy gondolta, összeesküvés történt.

Messi bő két héttel később, Paraguay ellen lépett pályára ismét a válogatottban, és azt tartja az igazi debütálásának.

Mi viszont tökéletesen emlékszünk, mi történt az első hivatalos meccsén.