Társoldalunk:

A mexikói válogatott veretlenül nyerte meg az Arany-kupát

2019.07.08. 07:51

A mexikói labdarúgó-válogatott veretlenül nyerte meg az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi országok számára kiírt Arany-kupát, miután a döntőben Chicagóban 1-0-ra legyőzte az Egyesült Államokat.

A mérkőzés amerikai fölénnyel indult, a 4. percben a Chelsea támadója, Christian Pulisic lőtt közelről Guillermo Ochoa kapusba, nem sokkal később pedig Jozy Altidore játszotta magát tisztára, de végül a kapu mellé gurított. A 31. perc elején Paul Arriola csapott le egy labdára a bizonytalan mexikói védők között, azonban ő sem találta el a kaput kiszorított helyzetből.

Az első komolyabb mexikói lehetőségre a 42. percig kellett várni, Jonathan dos Santos lőtt távolról, de ez is célt tévesztett.

Az 52. percben Pulisic szögletére Jordan Morris érkezett remekül, a fejesét viszont kivágták a gólvonalról a mexikóiak. 

Innentől komoly fölényben játszott Mexikó, ami eleinte csak labdabirtoklásban és a helyzetek számában mutatkozott meg, aztán a 73. percben pedig góllá érett. Raul Jimenez kapott egy labdát, amit átvett a tizenhatoson belül, majd sarokkal dos Santos elé játszott, aki ballal a léc alá lőtt.

A kétségbeesett amerikaiak előtt a 87. percben adódott a legnagyobb egyenlítési lehetűség, de a szöglet utáni tűzijátékot Ochoa és a védők együtt hárították.

Mexikó története nyolcadik Arany-kupáját nyerte, 2009 óta a negyediket.

A torna gólkirálya a kanadai Jonathan David lett 6 találattal, a legjobb játékosnak Jiménezt, a legjobb kapusnak Ochoát választották.