Társoldalunk:

Még több nézhetetlen Copa-meccset nyomnak le a torkunkon

2019.07.09. 07:12

2020-ban két ország, Argentína és Kolumbia rendezi a 47. Copa Américát. Az idei torna a felejthető kategóriába tartozik - rossz, unalmas, kevés gólt hozó meccsek, bíróbotrányok, videóbírós balhék. A szervezők ennek ellenére lelkesek és megváltoztatták a lebonyolítást.

2020-ban Dél-Amerika tíz válogatottja mellett két meghívott csapat szerepel majd, az egyik Ausztrália a másik Katar lesz. A szervezők két hatos csoportba sorolják majd a résztvevőket, azaz nem három, hanem öt csoportmeccs vár majd a résztvevőkre. A két hatos csoportból négy-négy csapat megy a negyeddöntőbe, onnan egyenes kieséssel folytatódnak a küzdelmek.

Éppen ezért a torna nem három hétig, hanem egy hónapig tart majd és tökéletesen szembemegy a labdarúgó Európa-bajnoksággal. A 47. Copát 2020. június 12. és július 12. között rendezik meg. 

Hogy Lionel Messi ott lehet-e a 2020-as Copa Américán, azt ma még nem lehet tudniForrás: AGIF/Marcello Zambrana/AGIF/Marcello Zambrana

Megvan már a két meghívott csapat is, az egyik az idei tornán is fellépő Katar lesz, a másik Ausztrália. A csapatokat földrajzi elhelyezkedés alapján sorolták be a csoportokba. Az északi csoportban Brazília, Kolumbia, Ecuador, Peru, Venezuela és az egyik meghívott csapat szerepel. A déli csoportban pedig Argentína, Bolívia, Chile, Paraguay, Uruguay és a másik meghívott együttes. A tornán az eddigi 26 meccs helyett 38 találkozót rendeznek. 

Már csak focizni kellene.