Társoldalunk:

Álomkezdés után nehéz visszavágókra számítanak az El-ben remeklő magyar csapatok

2019.07.12. 08:43

Az összes magyar kupacsapat győzelemmel kezdett idén a labdarúgó Európa-ligában. A Ferencváros nyitotta a sort kedden a bolgár Ludogorec elleni 2-1-es győzelemmel, majd csütörtökön a Debrecen 3-0-ra legyőzte az albán Kukesit, a Fehérvár 5-1-re a montenegrói Zetát, a Honvéd pedig 3-1-re a Zalgaris Vilniust. Az erős kezdés után a csütörtöki győztes csapatok edzői nehéz visszavágókra készülnek.

Hiába a fölényes, 5-1-es fehérvári győzelem, a csapatot irányító Marko Nikolics nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal. A klub honlapjának a szerb szakember azt mondta, habár hamar eldőlt a meccs, van azért min javítania a csapatnk. "Az első két helyzetünk után már 2-0 volt az eredmény. Ezután kicsit leült a játék, nem volt meg az addigi tempó. Kicsit viccesen hangzik, hogy egy ilyen eredmény után azért azt is el tudom mondani, hogy nem minden fázisa tetszett a találkozónak. Tapasztaltnak mondható a csapatom, és kicsit úgy éreztem, hogy túlzottan rutinból szeretnénk a vezetés tudatában lehozni a mérkőzést, de azért a végén még két pontrúgás után sikerült növelnünk az előnyünket. Szeretném megköszönni az FK Zetának, a montenegrói szövetségnek és a hazai szurkolóknak is a vendéglátást, és természetesen nem utolsó sorban köszönöm a Vidi-szurkolóknak, hogy ilyen távolságba is elutaztak és biztattak minket" - olvasható a Fehérvár honlapján. 

Marko Nikolics az 5-1 ellenére sem dől hátraFotó: Csudai Sándor - Origo

Egyetért Marko Nikoliccsal a fehérváriak csapatkapitánya is. Juhász Roland szerint sikerült majdnem teljesen uralni a találkozót. "Az ilyen mérkőzéseken nagyon fontos, hogy mikor szerzi a csapat az első gólt, szerencsére most az első és a második lehetőségünkből is betaláltunk. Volt néhány holtpont a meccsben, de talán még nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk. Persze az 5-1 után azért nem panaszkodunk. Úgy álltunk neki az első meccsnek, hogy megmutassuk, nem véletlenül vagyunk magasabban jegyzett csapat, mint az ellenfelünk, nem lebecsülve persze őket. Próbáltuk uralni a találkozót és ez a bekapott gólon kívül sikerült is. Ez utóbbi miatt egy kicsit bosszús vagyok. A pontrúgásaink továbbra is az erősségeink közé tartoznak, nekem is egy ilyen után sikerült betalálnom, aminek nagyon örülök természetesen" - idézte Juhász Rolandot a Fehérvár honlapja. 

Visszavágó jövő csütörtökön, hazai pályán.

Születésnapi győzelem Debrecenben

Eközben a Loki Varga Kevin duplájával és Haruna Garba góljával 3-0-s sikert aratott az FK Kukësi ellen, így háromgólos előnnyel várhatja a jövő csütörtökön, Albániában rendezendő visszavágót.

A debreceniek edzője, Herczeg András születésnapját ünnepelte a győzelemmel, a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta: nem is volt érzelemmentes számára a másfél óra.

A gólszerző debreceni Varga Kevin (b) és csapattársa Kusnyír ErikForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Elérzékenyültem, mikor köszöntött a közönség, azt pedig különösen jó érzés volt látni, hogy több mint tízezren jöttek el, hogy megnézzék a fiúkat. Nagy dolog, hogy idáig eljutottunk. Nagyon jól kezdtünk az első pár percben, utána átvette az ellenfél az irányítást. Több pontatlanságot követtünk le, szerkezetet is váltottunk, de a szünetben megbeszéltük a teendőket az öltözőben, amit a második félidőben jól meg is csinált a csapat. Büszke vagyok a fiúkra és gratulálok nekik. Nehéz lesz a visszavágó, nem szabad elbízni magunkat ezzel az előnnyel. Fegyelmezetten és alázatosan kell felkészülni, úgy is kell majd játszani, nagy koncentráltság mellett" - foglalta össze a tanulságokat Herczeg András a dvsc.hu beszámolója szerint. 

Kapott gól nélkül jobb lenne

A Zalgiris Vilnius elleni 3-1-es győzelem uátn a Budapest Honvéd edzője, Giuseppe Sannino boldogan kommentálta az eredményt a honvedfc.hu-nak.

A kispesti Gazdag Dániel (balról a második) 11-esből talált beForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nagyon boldog vagyok, a csapat és a szurkolók miatt is örülök ennek az eredménynek, tetszett az, amit a pályán láttam a srácoktól. Sajnálom persze a hajrában kapott gólt, ami azt is jelenti, hogy még nem dőlt el a továbbjutás, a visszavágón is nagyot kell majd küzdenünk. Persze a kapott gól nélkül sem lenne lefutott a második mérkőzés, de nyugodtabban várhatnánk a vilniusi találkozót. Nagyon örülök, hogy több, az akadémián nevelkedett játékos kapott szerepet, ráadásul gólokat is lőttek, ami szintén fontos a számunkra."

A visszavágót jövő csütörtökön 19 órától játsszák Vilniusban.