Társoldalunk:

Hivatalosan is a negyedosztályba száműzték a Palermót

2019.07.13. 13:35

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) hivatalosan is bejelentette, hogy a negyedosztályba (Serie D) sorolja vissza a legutóbb a másodosztályban (Serie B) szereplő Palermót.

Körülbelül három héttel ezelőtt derült ki, hogy a klub nem küldte el időben a másodosztály küzdelmeire történő regisztrációhoz szükséges dokumentumokat, s annak ellenére, hogy a klubnál állították, rendben van a nevezés, a szövetség most a negyedosztályba küldte vissza az alakulatot – írja az nso.hu. A hivatalos indoklás szerint adminisztratív kötelességek teljesítésének elmaradása miatt sorolják vissza a szicíliai csapatot – olvasható a Football Italián.

Balogh Norbertéket a negyedosztályba soroltákForrás: AFP/Miguel Medina

A Palermónál nem ez az első gikszer, ami az elmúlt hónapokat illeti: az FIGC májusban pénzügyi szabálytalanságok miatt a harmadosztályba sorolta vissza a gárdát, néhány héttel később viszont a szövetség fellebbviteli bizottsága mérsékelte a büntetést (csak 20 pontot vont le a csapattól, amely így a 11. helyen zárta a bajnokságot), s a Palermo maradhatott a Serie B-ben.

A klub kötelékébe tartozik Balogh Norbert, aki a mögöttünk hagyott idényt kölcsönben a ciprusi APOEL-nél töltötte.