Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgócsapata péntek délután bejelentette Antoine Griezmann szerződtetését. Ha visszamegyünk egy kicsit az időben, emlékezhetünk rá, hogy a francia egyszer már kikosarazta a katalánokat. Ám az átigazolás hivatalossá tétele után a katalánok úgy érezték, még egy kicsit puhítani kell a szurkolókat.

A szóban forgó kikosarazásról: Antoine Griezmann hosszas hercehurca után 2018 nyarán egy előre felvett videóban jelentette be, hogy a Barca hívó szava ellenére marad az Atlético Madridnál. Akkor nagyon sokan támadták a játékost, mondván: ekkora hajcihő után már nem is bánják, hogy nem ölti magára a Barcelona mezét.

Griezmannak meg kell dolgoznia a szurkolók szeretetéért Forrás: AFP/Franck Fife

Ám Madridban a 2018–2019-es idényben nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan Griezmann remélte. Jó barátja, Diego Godín is távozott, a Barcelona pedig 2019-ben sem tett le a megszerzéséről – az ügy végére pénteken került pont, amikor a gránátvörös-kékek hivatalosan is bejelentették az érkezését.

Igen ám, de Barcelonában úgy gondolhatták,

kell még egy kis „promó" az új szerzeménynek a múltban történtek miatt,

illetve azért is, mert korábban a spanyol sajtóban olyanokat lehetett olvasni, hogy a játékosok sem látnák szívesen, ahogyan a korábbi elnök, Joan Laporta is inkább ellene érvelt. Így a bejelentés után kitettek egy videót, melyben Griezmann a második lehetőségekről beszél.

Csavar a Griezmann-ügyben, az Atlético feljelentette a Barcát

Az Atlético Madrid hivatalos közleményben támadja az FC Barcelonát a francia világbajnok Antoine Griezmann átigazolási miatt. Péntek délután Antoine Griezmann ügyvédje besétált La Liga madridi székházába és kifizette a francia világbajnok támadój 120 millió eurós kivásárlási árát. Ezt követően az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be Griezmann megszerzését, így látszólag pont került a nyári átigazolási időszak egyik leghosszabb transzferjére.

„Gyermekként édesapám megtanított arra, hogy a vonatok nem csupán egyszer jönnek el mellettünk. Itt az ideje, hogy nekiveselkedjünk a kihívásoknak egy új helyen.

Végül az útjaink keresztezik egymást. Teljes elkötelezettséggel fogok harcolni a Barca színeiért. Eljött a mi időnk, ez a mi utunk"

– mondja Griezmann a videóban, amelyhez a katalánok a közösségi médiában csak annyit tettek hozzá: „Az élet a második lehetőségekről szól."

(nso.hu)