Neymar hatalmasat rúgott a PSG-be

fbl Square Vertical
Brazilian football star Neymar reacts as he plays in a five-a-side football tournament for his charity Neymar Junior Project Institute, in Praia Grande, Sao Paulo, Brazil, on July 13, 2019. (Photo by Miguel SCHINCARIOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legdrágább focistáját, a Paris Saint-Germainben játszó Neymart megkérdezték melyik volt pályafutása legszebb élménye a pályán. A 27 éves támadó érdekes módon nem a 2015-ös BL-döntőt emelte ki, amikor az FC Barcelona színeiben gólt szerzett a Juventus ellen, hanem azt, amikor 2017-ben a vezérletével a katalán csapat ledolgozta négygólos hátrányát jelenlegi klubja ellen a BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén.

A brazil támadó a saját nevével fémjelzett kispályás focitorna miatt – amit végül egy magyar csapat nyert meg – csak hétfőn tér vissza Párizsba. A PSG támadója a Neymar Jr's Five kapcsán rengeteg interjút adott. Megkérdezték tőle azt is, melyik volt pályafutása legemlékezetesebb élménye, melyre meglepő őszinteséggel felelt, bár jelenlegi klubjánál nem biztos, hogy díjazták a szavait.

„Amikor a Barcával legyőztük a PSG-t, teljes őrület volt az öltözőben.

Úgy gondolom, mindegyikünk számára felülmúlhatatlan az az érzés. Soha nem éltem át még ahhoz hasonlót, mint amikor a megszereztük a hatodik gólt. Hihetetlen volt" - mondta Neymar, aki két gólt szerzett és egy gólpasszt adott azon a felejthetetlen meccset.

Az FC Barcelona szívesen visszavásárolná a támadót, aki távozni szeretne Párizsból.

Egy héttel ezelőtt Neymar nem jelent meg a PSG szezonbeli első edzésén. A párizsi klub illetékesei büntetést helyeztek kilátásba, azt gondolva, hogy a brazil játékos így akarja kiharcolni, hogy elengedjék. Azonban az édesapja – aki egyben az ügynöke is – leszögezte, hogy fiának egy éve lekötött programjai vannak Brazíliában, amiről a párizsiaknak is tudniuk kellene, így elméletileg igazoltan volt távol.