Vágólapra másolva!
A Los Angeles Galaxy-ban futballozó Zlatan Ibrahimovic elmondta, hogy pályafutása végén szívesen visszatérne az Ajaxhoz klubigazgatóként. A svéd szupersztár úgy véli, sokkal jobb munkát végezni, mint akik jelenleg a klubot irányítják.

Zlatan Ibrahimovic a Malmö akadémiáján nevelkedett, majd 2001-ben igazolt az Ajaxhoz, ahol három szezon alatt 110 meccsen 48 gólt szerzett. Majd 2004 nyarán 16 millió euróért - mai szemmel nézve nevetséges összegért - adták el a Juventusnak.

Zlatan Ibrahimovic fantasztikus gólokat lőtt az Ajaxban Forrás: AFP/Jessica Gow

Az amszterdami klub mindig is híres volt fiatal tehetségeiről, akiknek az eladásából jó pénzt keresett. Ibrahimovichoz hasonló utat járhat be a csapat kapitánya, a 19 éves Matthijs de Ligt, aki állítólag már mindenben megegyezett a Juventusszal, ezért el sem utazott az Ajax edzőtáborába.

Ibrahimovichoz elmondta, egy napon szívesen visszatérne korábbi sikerei helyszínére, hogy új magasságokba emelje szeretett csapatát.

- mondta a De Telegraafnak a szerénységéről ismert svéd támadó, aki az idei szezonban 16 meccsen 13 gólt szerzett az MLS-ben. Az Ajax az én klubom Hollandiában.

"Büszke vagyok rá, hogy ott játszhattam, különösen azok után, amit idén mutattak az európai kupaporondon.

Senki nem várt tőlük ilyen szereplést, mégis megtették. Csodálatos látni a fiatal tehetségeket, akiket kinevelnek" - bókolt korábbi klubjának Ibrahimovic.

Kérdéses, hogy a svéd szupersztár vajon milyen pozíciót tölthetne be az Ajaxnál. A klub sportigazgatójaként a legendás holland szélső, Marc Overmars dolgozik, míg a vezérigazgatói székben a futballtörténelem egyik legjobb kapusa, Edwin Van der Sar csücsül. Az eredmények pedig azt mutatják, hogy nem végeznek rossz munkát, hiszen az Ajax öt év után ismét bajnokságot nyert. Ráadásul Frenkie De Jongért 75 millió eurót fizetett az FC Barcelona, és ha hinni lehet a sajtóhíreknek, a csapatkapitány Matthijs de Ligtért is hasonló összeget fog átutalni a Juventus.