Vágólapra másolva!
A Ferencváros csapata megérkezett Bulgáriába, Razgradba, ahol szerda este a Ludogorec elleni visszavágón lép pályára a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A magyar bajnok múlt szerdán a Groupama Arénában 2-1-re nyerni tudott, abban viszont mindenki egyetért, hogy a visszavágón nehezebb dolga lesz.

Kiküldött munkatársunk jelenti Razgradból.

A Ferencváros gépe kedd délelőtt 9.00 óra után nem sokkal indult Bulgáriába, Várnába, Razgradnak ugyanis nincs reptere. A csapatra még egy másfélórás buszozás várt Bulgáriában a szállodáig, ahol a játékosok egy gyors ebédet követően pihenőt kaptak.

A csapatra még kedd este vár egy edzés a Ludogorec Arénában, a szerda esti meccs helyszínén, valamint Szergej Rebrov, a csapat vezetőedzője tart majd sajtótájékoztatót.

Razgrad finoman fogalmazva sem Bulgária közepe, kicsivel több, mint harmincezren laknak a városban. A kis óvárosi rész mellett elég sok a panelház a dimbes-dombos vidéken. A csapat szállása, a Hotel Cartoon már messziről kitűnik, 15 emeletével a város fölé magasodik.

Razgradi látkép a csapat szállodájával Forrás: to4nite.com

A visszavágó esélyeiről még Ferihegyen kérdeztük a cspat másodedzőjét, Máté Csabát, és a csapatkapitányt, Lovrencsics Gergőt.

„Vannak tanulságai az első meccsnek, és mindenképp számít, hogy előnnyel érkezhetünk a visszavágóra.

mennyire tudják ránk erőltetni az akaratukat. A hazai meccsen igyekeztünk birtokolni a labdát, ezt meg kell próbálnunk a visszavágón is. Arra nem rendezkedhetünk be, hogy kilencven percen keresztül a saját kapunk előtt védjük az előnyünket, ez nem is illik a mi csapatunkhoz. Meg kell találnunk az egyensúlyt a labdabirtoklás és a kontratámadások között. Fontos, hogy ne veszítsünk labdát a saját térfelünkön, mint az első meccsen, ugyanis szinte csak ebből tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor jó esélyünk van a továbbjutásra" – mondta Máté Csaba a Ferencváros másodedzője.

Lovrencsics Gergő az első meccsen gólpasszt adott Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Úgy indulunk neki a visszavágónak, mintha ez lenne az első meccs. Hiába nyertünk,

a Ludogorec szerzett gólt idegenben, a továbbjutáshoz nekünk is be kell találni,

nem játszhatunk 0-0-ra. Még jobban kell koncentrálnunk, még többet kell beleadnunk, csak úgy lehet esélyünk a továbbjutásra. Alaposan kielemeztük az első meccset, szerintem sokat tudtunk belőle tanulni. Nem telt el sok idő az első meccs óta, frissek az emlékek, mindenkinek a fejében van az adott rivális az első meccsről, aki ellen szerepelnie kell. Felkészültünk rendesen, még egy lapáttal rá kell tenni az első meccshez képest. Nagy nyomás lesz rajtunk, de állnunk kell a sarat. Védekezni nem állhatunk be, minimum annyi kell, mint az első meccsen, tartani kell a labdát, és gólt kell rúgni. A folyamatos védekezés nem a mi stílusunk, azt kell folytatni, amit az első meccsen elkezdtünk" - tette Hozzá Lovrencsics Gergő.

A Ferencváros magyar idő szerint 19.00 órakor edz majd a Ludogorec Arénában, előtte szergej Rebrov tart sajtótájékoztató. A mérkőzés szerdán, 20.30-kor kezdődik majd.