Vágólapra másolva!
A máltai Valletta FC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a luxemburgi Dudelange együttesével, így nagy meglepetése idegenben lőtt gólokkal továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a Ferencváros továbbjut szerdán a bolgár Ludogorec ellen, akkor a máltai együttes lesz az ellenfele a következő körben.

A 25-szörös máltai bajnokcsapat ellenfele a következő körben a Ferencváros vagy a bolgár PFC Ludogorec lesz, a párharc első meccsét házigazdaként az FTC nyerte 2-1-re, a visszavágót szerdán játsszák.

A máltai Valletta búcsúztatta a tavaly az EÉ-csoportkörig menetelő luxemburgi Dudelange együttesét a BL-selejtezőben Forrás: f91.lu

Az észt Nömme Kalju 2-1-re győzött az északmacedón FK Skendija vendégeként, ezzel továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából. A párharc múlt heti első meccsét a Skendija idegenben 1-0-ra megnyerte. A keddi visszavágón a vendégek a 91. percben szerezték a továbbjutást jelentő győztes gólt, ellenfelük a második körben a skót Celtic FC vagy a bosnyák FK Szarajevo lesz.

A moldovai Sheriff Tiraspol 3-1-re győzött a grúz FC Saburtalo vendégeként a keddi visszavágón, mégsem jutott tovább. A párharc múlt heti első meccsét a Saburtalo nyerte idegenben 3-0-ra, de a keddi visszavágóból még tíz perc sem telt el, amikor a moldovaiak ledolgozták a hátrányukat. A meccs első gólját a Puskás Akadémiától idén nyáron igazolt albán Liridon Latifi szerezte. A grúz bajnok végül a második félidőben szerezte meg a továbbjutást jelentő találatot.

A szerb Crvena zvezda házigazdaként 2-1-re legyőzte a litván FK Suduva csapatát, így továbbjutott. A belgrádiak következő ellenfele a finn bajnok HJK lesz.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, visszavágók:
FC Saburtalo (grúz)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-3 (0-3)
Továbbjutott: a Saburtalo 4-3-as összesítéssel.
HB Tórshavn (feröeri)-HJK Helsinki (finn) 2-2 (1-0)
Tj.: a HJK 5-2-es összesítéssel.
Valletta FC (máltai)-F91 Dudelange (luxemburgi) 1-1 (1-0)
Tj.: a Valletta FC 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.
FK Skendija (északmacedón)-Nömme Kalju (észt) 1-2 (0-1)
Tj.: a Nömme Kalju 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal.
Crvena zvezda (szerb)-FK Suduva (litván) 2-1 (2-0)
Tj.: a Crvena zvezda 2-1-es összesítéssel.
KF Feronikeli (koszovói)-The New Saints (walesi) 0-1 (0-0)
Tj.: a TNS 3-2-es összesítéssel.