Büntetést kap a Fradi elleni 11-est elnagyképűsködő lengyel focista

fbl Horizontal
Ludogorets's forward Jakub Swierczok from Brazil (L) watches the ball during the UEFA Europa League round of 32 second-leg football match AC Milan Vs Ludogorets at the 'San Siro Stadium' in Milan on February 22, 2018. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Büntetésre számíthat Jakub Swierczok, a Ferencvárossal szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjében 5-3-as összesítéssel búcsúzó Ludogorec lengyel futballistája.

Swierczok az első félidő közepén, 2-1-es ferencvárosi vezetésnél, lélektani pillanatban hibázta el a Lovrencsics Gergő szabálytalansága után megítélt büntetőt. Ha a lengyel gólra váltja a büntetőt, akkor a bolgár bajnok három percen belül ledolgozhatta volna korán összeszedett kétgólos hátrányt. Swierczok kissé túlzott önbizalomról árulkodó panenkás kísérletét azonban Dibusz Dénes hárította.

"Bocsánatot szeretnék kérni mindenkitől, ez az én hibám.

Megkérdeztem Cosmin Motit, hogy elvégezhetem-e a tizenegyest, ő pedig beleegyezett. Most még többet kell dolgoznom, hogy visszanyerjem a csapattársak bizalmát. Magát a mérkőzést nem szeretném kommentálni" – idézi a Nemzeti Sport Online Jakub Swierczoknak a bolgár sportal.bg-nek adott nyilatkozatát.

Swierczok büntetésre számíthat, amit már nyilvánosan ki is jelentett Sztojcso Sztojev, a razgradiak vezetőedzője, de nem azért kell megfizetnie a lengyelnek, mert hibázott – ez a legjobbakkal is előfordulhat. Azért jár a büntetés, mert nem ő volt kijelölve a büntető elvégzésére, és nem lett volna joga elkérni a lehetőséget a román Motitól.

"Moti volt kijelölve a büntető elvégzésére. Kiabáltam neki, hogy végezze el, de Swierczok akarta rúgni.

Egyébként meglepődtem, hogy a játékosok hagyták ezt az egészet megtörténni" – idézi az NSO Sztojevet.