Vágólapra másolva!
Az Európa-liga-selejtező első fordulójából simán továbbjutó MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy ha a csapat sikerrel vívja meg a liechtensteini Vaduz elleni második körös párarcot, akkor a harmadik fordulóban is a felcsúti Pancho Arénában fogadja majd az ellenfelét, ugyanis a sóstói MOL Arénában továbbra is baktérium van az ivóvízben.

Székesfehérvár Önkormányzatának tájékoztatása alapján folyamatos, megfeszített munkavégzés folyik annak érdekében, hogy a sóstói MOL Arénában lévő fertőzés eltávolításra kerüljön, azonban a MOL Fehérvár FC részére július 17-én megküldött hivatalos vizsgálati eredmények alapján az ivóvízhálózatban továbbra is kimutatható a Pseudomonas aeruginosa baktérium jelenléte.

A székesfehérvári csapat továbbra is Felcsúton játssza El-meccseit Fotó: Polyák Attila - Origo

Mivel az UEFA részére július 19-én 12:00 óráig kell klubnak nyilatkoznia, hogy továbbjutás esetén hol rendezi az Európa-liga 3. selejtezőkörét, így - tekintettel a fennálló helyzetre - a Pancho Aréna kerül megjelölésre hazai pályaként az érintett fordulóra annak érdekében, hogy a klub kizárhasson minden lehetséges rendezési- és egészségügyi kockázatot.

A klubnál bíznak benne, hogy mielőbb elhárul a fennálló probléma, és a csapat a legrövidebb időn belül visszaköltözhet Sóstóra.