Társoldalunk:

Visszatért a klubhoz az FC Barcelona legendája

2019.07.19. 16:14

Az FC Barcelona a hivatalos honlapján tudatta, hogy edzőként tér vissza a klub legendás a kapusa, a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Victor Valdes.

Valdes 2017 nyarán jelentette be a visszavonulását. Egy évvel később kezdte meg edzői pályafutását, első szezonjában rögtön bajnoki címet nyert a madridi Moratalaz ifi csapatával.

Most pedig átveszi a Barca ifjúsági A csapatát, amely a Juvenil A névre hallgat. Valdés megbízatása 2020 júniusáig szól, a szerződésébe azonban belefoglaltak egy opciót, amely további egy évvel meghosszabbítható.

Victor Valdes edzőként tért vissza BarcelonábaForrás: FC Barcelona/Twitter

A Juvenil A július 29-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra, augusztus 27-én pedig az Ajax ellen felavatja a barcelonai Johan Cruyff Stadiont.

Victor Valdes 2002 és 2014 között 536 meccsen védte az FC Barcelona kapuját. A katalán csapattal mindent trófeát megnyert, amit klubszinten lehetséges. Három BL-győzelem mellett hatszor volt spanyol bajnok, kétszer Király-kupa-győztes, hatszor spanyol Szuperkupa-győztes, kétszer európai Szuperkupa-győztes és kétszer klubvilágbajnok.

A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyert.