Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a háromszoros román válogatott Claudiu Bumbát, valamint rendeződött az NB I legjobb kapusának, a brazil Felipének a fegyelmi ügye.

A 25 éves nagybányai születésű, háromszoros román válogatott játékos kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Kisvárda Master Good csapatához.

Bumba 18 évesen és 22 naposon minden idők egyik legfiatalabb debütálója volt a román válogatottban, 2012. január 27-én Victor Piturca szövetségi kapitány vetette be a Türkmenisztán elleni mérkőzésen.

Bumba Nagybányán nevelkedett, majd 17 évesen egy évig az olasz AS Roma korosztályos csapatában szerepelt.

Claudiu Bumba a Kisvárda ötödik nyári igazolása Forrás: kisvardafc.hu

Utána hazájában az FC Baia Mare (2009-2011), a Targu Mures (2011-2015) játékosa volt, megfordult Izraelben, a Hapoel Tel-Avivnál (2015-2017), hazatérve a Dinamo Bucurestiben (2017) és a Concordia Chiajnában (2017/2018) játszott, míg a legutóbbi szezonban a török Adanaspor játékosa volt.

A zalaegerszegi kölcsönjátékból visszatérő Zöldesi Illés valamint Baranyai Ádám, Rubus Tamás és Tischler Patrik után Claudiu Bumba a Kisvárda ötödik nyári igazolása, egyúttal az első, aki nem rendelkezik magyar útlevéllel.

Bumba megszerzését követően péntek délután Révész Attila sportigazgató, a brazil Felipe és az ügyeit képviselő Alan Belaciano hatszemközti megbeszélést folytatott a Kisvárdára két és fél hetes késéssel megérkező brazil játékos további sorsáról.

„A kommunikációs problémák miatt alakult ki az a csörte, ami a nyilvánosság előtt történt, és ez semmi esetre sem volt szerencsés.

Ebben mindkét fél egyetértett, Felipe elnézést is kért a történtekért, azért, hogy a közösségi csatornák hozzászólásaiban ütött meg kritikus hangnemet. Az is kiderült, hogy valóban átesett egy szájsebészeti beavatkozáson, amit orvosi papírokkal és röntgenfelvételekkel tudtak igazolni.

Felipe érdemeit elismerjük, ő maga is tisztában van azzal, hogy jó teljesítményt nyújtott, ennek megfelelően szeretné elérni, hogy számára kedvezőbb feltételekkel fusson tovább a szerződése. Hogy azokat tudjuk-e teljesíteni, az a napokban eldől" - mondta a tárgyalást követően Révész Attila a klub hivatalos honlapjának.

A brazil Felipe bekerült az év csapatába Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szintén a Kisvárdához kapcsolódó hír, hogy három és fél év után távozik csapattól Délczeg Gergely, akivel közös megegyezéssel bontott szerződést a klubvezetés.

A 31 éves támadó a hét elején Dorogon vett részt edzéseken, amelyek után szóban mindenben megegyezett az észak-magyarországi NB II-es csapattal.

A kisvárdai játékosként két műtéten is átesett Délczeg Gergely 33 NB II-es meccsen jutott szóhoz a csapat színeiben, ezeken öt gólt szerzett. Tagja volt a kisvárdai labdarúgás történetében első alkalommal az élvonalba jutott csapatnak, részese volt a Magyar Kupában az akkori háromszoros címvédő Ferencváros legyőzésének.