Társoldalunk:

Vizsgálatot indít a Barcelona ellen a spanyol fociszövetség

2019.07.20. 10:18

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) vizsgálatot indít a Barcelona ellen Antoine Griezmann klubváltása miatt.

A katalán Sport az Iusport nevű portálra hivatkozva arról számolt be, hogy az RFEF hamarosan vizsgálatot indít Antoine Griezmann átigazolásának ügyében  – mint ismert, az Atlético Madrid francia klasszisát hivatalosan július 12-én jelentette be a Barcelona, ám a világbajnok támadó május 14-én tájékoztatta az Atléticót, hogy távozni szeretne. A madridi klub ennek kapcsán néhány hete közleményt adott ki, melyben megjegyzi, tudomása szerint Griezmann már márciusban megállapodott a gránátvörös-kékekkel, amivel egyrészt megszegte a szabályokat, másrészt így viszont a Barcának a július elseje előtti 200 millió eurós kivásárlási árat kellene kifizetnie az Atléticónak,  nem pedig az említett időpont utánra vonatkozó 120 millió eurót – írja az nso.hu.

Antoine Griezmann ügye még nem zárult leForrás: FC Barcelona/Twitter

Griezmann szerződésében ugyanis szerepelt egy záradék, miszerint a 200 millió eurós kivásárlási ára július elseje után 120 millió euróra csökken.

A Sport úgy fogalmaz, hogy a spanyol szövetség annak ellenére is vizsgálatot indít az ügyben, hogy az Atlético Madrid hivatalos panaszt egyelőre nem nyújtott be  Griezmann klubváltásával kapcsolatban.