Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a korábbi 61-szeres válogatott focista, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya és a Hertha BSC volt edzője ellátogat a 15. Maccabi Európa Játékokra.

Dárdai Pál július 30-án, kedden reggel a német delegáció felkérésére érkezik, és egyből meg is nézi a német csapat focimeccsét a Lantos Mihály Sportközpontban. Ezt követően vesz a nyitóünnepségen, majd szerdán is megnézi a németek következő meccsét – áll a Maccabi Európa Játékok hivatalos honlapján.

Dárdai Pál egyéves pihenőre vonult Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A 43 éves Dárdai Pál Pécsen kezdett focizni, és már 15 évesen bemutatkozott a magyar első osztályban. 1997-ben a Hertha Berlinhez igazolt, ahol 14 éven keresztül játszott. Ahol máig több rekordot tart: ő a csapat történetének legtöbb meccsét játszó futballistája, valamint egyetlen játékos sem játszott több győztes meccsen a csapatban, mint ő.

Visszavonulása után a berlini korosztályos csapatoknál edzősködött, majd 2014-ben kinevezték a magyar válogatott szövetségi kapitányává.

Ő tette le annak a csapatnak az alapjait, amely történelmi sikert elérve, 30 év után jutott ki újra felnőtt világversenyre, a 2016-os Eb-re, de közben, 2015 februárjában, Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzői posztját is megkapta, emiatt néhány hónappal később le kellett mondania a szövetségi kapitányi posztról.

A kiesés ellen küzdő német csapatot végül benn tartotta a Bundesligában, majd a következő két szezonban bejutottak az Európa-ligába is. 2016-ban a Berliner Morgenpost című lap és a 104.6 RTL rádió őt választotta az év emberének.