De Jong és Griezmann bemutatkozott, de a Chelsea legyőzte a Barcát

Chelsea
Chelsea's head coach Frank Lampard (R) hugs Barcelona's midfielder Frankie de Jong (2R) after a football friendly match between Spanish Liga team Barcelona and English Premier League club Chelsea in Saitama on July 23, 2019. (Photo by TOSHIFUMI KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona két nyári sztárigazolása, Frenkie de Jong és Antoine Griezmann is bemutatkozott a katalán csapatban, Frank Lampard és a Chelsea azonban elrontotta a debütálást: a londoniak 2-1-re legyőzték Ernesto Valverde együttesét.

A Barcából hiányzott Messi és Suárez, akik a Copa América utáni extra szabadságukat töltik, ott volt viszont a kezdőben az Atléticótól szerződtetett francia világbajnok, Antoine Griezmann.

A Japánban rendezett mérkőzésen ennek ellenére a Chelsea szerezte meg a vezetést, egy védelmi hiba után Tammy Abraham fektette el Ter Stegent, majd az üres kapuba passzolt.

Szünetig nem változott az eredmény, ekkor a katalánok gyakorlatilag sort cseréltek, a második félidőre pedig az Ajaxtól megszerzett középpályás, Frenkie de Jong is pályára lépett. Ő sem tudott azonban igazán segíteni csapatán, a 81. percben pedig Ross Barkley távoli lövésével eldöntötte a meccset Frank Lampard csapata.

A hosszabbítás perceiben Rakitic egy szépségdíjas bombával legalább a Barca becsületgólját megszerezte, a meccset azonban nagy meglepetésre a Chelsea nyerte.