Vágólapra másolva!
Az osztrák labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában a Szoboszlai Dominikkel felálló Red Bull Salzburg 2-0-s győzelmet aratott a Rapid Wien otthonában.

A négyszeres magyar válogatott középpályás – akiért a nyári átigazolási időszakban olyan sztárcsapatok harcoltak, mint az Arsenal, a Juventus, a Bayern München vagy az FC Barcelona – bekerült a Salzburg kezdőjébe.

A bajnoki címvédő salzburgi csapat irányította a mérkőzést, majd a 35. percben egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést. A 19 éves Erling Haland - aki a norvég válogatottban mesterkilencest lőtt Hondurasnak a nyári U20-as világbajnokságon - egy szóló után gyönyörűen tálalt Minamino Takumi elé, a japán támadó pedig elegáns mozdulattal átpörgette a labdát a kimozduló kapus fölött.

A második félidőben a Rapid Wien többet próbálkozott, de a Salzburg kapusa, Cican Stankovic több bravúrt is bemutatott. A találkozót a 82. percben egy másik japán focista döntötte el. A két perccel korábban beálló Okugawa Maszaja kapott remek kiugratást, kicselezte a kapust, majd éles szögből az üres kapuba gurított.

Szoboszlai Dominiket a 71. Percben cserélték le, a bajnoki címvédő Salzburg pedig győzelemmel kezdte a szezont.