Vágólapra másolva!
A FIFA és a Brazil Labdarúgó Szövetség elkészítette az október 26. és november 17. között Brazíliában sorra kerülő U 17-es labdarúgó-világbajnokság pontos időrendjét. Ezek szerint a magyar csapat első három mérkőzésére magyar idő szerint 22.00-kor és éjfélkor kerül sor.

Azt már a sorsolás után tudni lehetett, hogy a magyarok a B-csoportba kaptak besorolást,

ellenfelünk Nigéria, Ecuador és Ausztrália lesz.

Az első csoportmérkőzést Nigéria ellen játssza le a csapat, helyi idő szerint október 26-án, szombaton 17.00-kor Goianiában. Ekkor még Magyarország és Brazília között 5 óra lesz az időkülönbség, azaz ez a mérkőzés magyar idő szeriint 22.00-kor kezdődik.

Ezen az éjszakán - egészen pontosan október 27-én hajnali 3 órakor Magyarország áttér a téli időszámításra, azaz az órákat hajnali 3-kor 2 órára állítja vissza. Brazíliában viszont ettől az évtől kezdve állami rendelettel eltörölték az óraátállítást, igy október 27-től már nem 5, csak 4 óra lesz az időkülönbség a két ország között.

Az U17-es világbajnokság csoportbeosztása Forrás: FIFA/Twitter

Ennek megfelelően a második csoportmeccset Ausztrália ellen október 29-én kedden helyi idő szerint 20.00-tól rendezik Goianiában, ami magyar idő szerint éjféli kezdés lesz október 30-án. A záró csoporttalálkozót Ecuador ellen vívja Presinger Sándor csapata, ennek kezdése november 1. péntek, helyi idő szerint 17, magyar idő szerint 21.00 lesz.

Amennyiben a magyar csapat az első helyen jutna tovább, akkor a nyolcaddöntőre ugyancsak Goianiában kerülne sor november 5-én, kedden helyi idő szerint 16.30, magyar idő szerint 20.30-as kezdettel.

Ha a csapat a második helyet szerzi meg a csoportban, akkor költöznie kell és hat nap szünetet követően csak november 7-én, csütörtökön

helyi idő szerint 16.30-kor (magyar idő szerint 20.30-kor) kellene pályára lépnie Vitoriában, amely 1000 km-re fekszik Goianiától. A vb-n a hat darab négyes csoportból a négy legjobb harmadik is továbbmegy, de ennek részletezésébe most nem mennénk bele.