Továbbra sem nyugodt a helyzet az UTE és a futballklub között

164210193 Horizontal
Fans of TE Ujpest celebrates scoring during the Hungarian Cup final football match VTK Disosgyor vs TE Ujpest on May 25, 2014 at the Puskas stadium in Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Újpesti Torna Egylet az Újpest FC javára öt évre lemondott a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogairól. Ám ezzel nem ért véget a két sportklub közötti vita, de ahhoz, hogy a teljes tárgyalássorozat eredményes legyen, jobb kommunikációt szeretne a két egyesület között a futtballcsapat vezetősége. 

Az Újpest szurkolói és az UTE párbeszédet kezdeményeztek az Újpest Football Club és az UTE között, hogy rendeződjenek bizonyos ügyek a két fél között, többek között a címer kérdése.

Az Újpesti Torna Egylet az Újpest FC javára öt évre lemondott a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogairól.

A futballklub ügyvezetője szerint azonban ez nem oldja meg teljesen a két klub közötti problémákat, így a következő szezonban még biztosan az új címerrel a mezükön játszanak a labdarúgók.

Az Újpest FC vezetősége azonban kérte az UTE-t, hogy a teljes megoldás érdekében ne a sajtón keresztül kommunikáljanak.

"A kérésünk ellenére, hogy a két fél közötti kommunikációt egymás közt és építőjellegűen tartva folytassuk, azt láttuk, hogy az UTE sajtóközleményeket ír a hagyományos levelek vagy e-mailek helyett. Ez a módja a párbeszédnek nem konstruktív és a megoldáskereséstől csak távolabb vezet. Alapos mérlegelést követően, a tényeket figyelembe véve, mit és hogyan kommunikál az UTE, úgy gondoljuk, hogy az UTE nem a megoldás megtalálásában érdekelt, hanem inkább valami egészen más célokra használja ezt a lehetőséget, amelyekről nincs pontos információnk.

Szeretnénk megkérni az UTE-t, hogy kövesse azt az utat, amelyet korábban mondott: hívja össze a közgyűlést, vitassa meg az ajánlatunkat. A közgyűlés eredményéről pedig e-mailen vagy postai úton keresztül értesítsen bennünket. Ha a párbeszédet csak a médián keresztül tudják folytatni, azt a következtetést kell levonjuk, hogy nem a megoldás keresésén dolgoznak, és ez esetben ezeket a tárgyalásokat végérvényesen lezárjuk." - áll az Újpest FC közleményében.