Társoldalunk:

Továbbra sem nyugodt a helyzet az UTE és a futballklub között

2019.07.30. 19:25

Az Újpesti Torna Egylet az Újpest FC javára öt évre lemondott a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogairól. Ám ezzel nem ért véget a két sportklub közötti vita, de ahhoz, hogy a teljes tárgyalássorozat eredményes legyen, jobb kommunikációt szeretne a két egyesület között a futtballcsapat vezetősége. 

Az Újpest szurkolói és az UTE párbeszédet kezdeményeztek az Újpest Football Club és az UTE között, hogy rendeződjenek bizonyos ügyek a két fél között, többek között a címer kérdése. Az Újpesti Torna Egylet az Újpest FC javára öt évre lemondott a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogairól. A futballklub ügyvezetője szerint azonban ez nem oldja meg teljesen a két klub közötti problémákat, így a következő szezonban még biztosan az új címerrel a mezükön játszanak a labdarúgók.

Az Újpest FC vezetősége azonban kérte az UTE-t, hogy a teljes megoldás érdekében ne a sajtón keresztül kommunikáljanak.

"A kérésünk ellenére, hogy a két fél közötti kommunikációt egymás közt és építőjellegűen tartva folytassuk, azt láttuk, hogy az UTE sajtóközleményeket ír a hagyományos levelek vagy e-mailek helyett. Ez a módja a párbeszédnek nem konstruktív és a megoldáskereséstől csak távolabb vezet. Alapos mérlegelést követően, a tényeket figyelembe véve, mit és hogyan kommunikál az UTE, úgy gondoljuk, hogy az UTE nem a megoldás megtalálásában érdekelt, hanem inkább valami egészen más célokra használja ezt a lehetőséget, amelyekről nincs pontos információnk.

Szeretnénk megkérni az UTE-t, hogy kövesse azt az utat, amelyet korábban mondott: hívja össze a közgyűlést, vitassa meg az ajánlatunkat. A közgyűlés eredményéről pedig e-mailen vagy postai úton keresztül értesítsen bennünket. Ha a párbeszédet csak a médián keresztül tudják folytatni, azt a következtetést kell levonjuk, hogy nem a megoldás keresésén dolgoznak, és ez esetben ezeket a tárgyalásokat végérvényesen lezárjuk." - áll az Újpest FC közleményében.