Társoldalunk:

Vallási tolerancia a labda körül – focitornát szervez a Mazsihisz

2019.08.02. 13:27

Vallásközi, barátságos focibajnokságot és családi napot szervez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), 2019. szeptember 1. vasárnap, délelőtt 9 órától a Merkapt sportpályán (Budapest X. ker., Maglódi út 12/a.) Az esemény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése, a közösség és végső soron az országépítés.

Immár negyedik alkalommal csapnak össze a különböző magyar – keresztény és zsidó – felekezetek 14, illetve 10 év alatti képviselői – a futballpályán, a civilizált, baráti versengés keretei között, harmadszorra indul el nemsokára, szeptember 2-án az egész országot átfogó Tolerancia Kupa. Idén 20 csapatot várunk, a pilisi evangélikus, a kiskunhalasi, nógrádsápi, hévizgyörki református gyülekezetek és Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közösségei, valamint a Hit Gyülekezete küldik el csapataikat egymás és az eseményt szervező Mazsihisz gyerekválogatottja ellen, a 10 és a 14 év alatti kategóriában egyaránt. A bajnoksággal párhuzamosan fut majd a Mazsihisz Családi Nap, ahol a keresztény és zsidó futballisták szülei, testvérei és barátai is kipróbálhatják az arcfestést, az ugrálóvárat és a legkülönbözőbb családi vetélkedőket.

Tavaly is óriási siker volt a gyerekek körében a focitornaForrás: Mazsihisz Facebook

A Tolerancia Focitorna életre keltésével az volt a célunk, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével megismerhessék egymást, és közelebb kerülhessenek egymáshoz, mert a kisközösségek ereje és egymás iránti nyitottságuk teszi erőssé a nemzeti közösséget, Magyarországot is. Ehhez kíván hozzájárulni a Mazsihisz a torna megrendezésével, amelynek logóját egy 15 éves gyerek tervezte.

A torna mára komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, és olyan emberek álltak a kezdeményezés mellé, mint Takács Szabolcs államtitkár, Gyügyei Attila zuglói családvédelmi és egyházügyi tanácsnok, illetve Dr Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, illetve Heisler András MAZSIHISZ elnöke, akik a torna védnökei. További támogatóink a Magyar Honvédség és a Kantor Foundation is.