Thierry Henry 20 éve igazolt az Arsenalba

Horizontal PROFILE SMILING SOCCER PLAYER FOOTBALL MANAGER
Striker Thierry Henry (L) holds up his shirt with Manager Arsene Wenger having been signed for Arsenal 03 August, 1999 from Juventus for an undisclosed fee. The 21-year old French international, who played under Arsene Wenger at AS Monaco was the leading scorer for the French World Cup winning squad at France '98 scoring three goals during the tournament. (Photo by SINEAD LYNCH / AFP)
Vágólapra másolva!
Napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 1999. augusztus 3-án az Arsenal bejelentette a két hét híján 22 éves francia csatár, Thierry Henry szerződtetését. 

Henry az AS Monacóban, egy bizonyos Arsene Wenger kezei alatt kezdte profi pályafutását, 1998-ban tagja volt a világbajnok francia válogatottnak. 1999 januárjában a Juventushoz igazolt, de rosszul sikerült a tavaszi félszezonja, ezért távozni szeretett volna.

Szerencséjére Wenger ekkor már az Arsenal vezetőedzője volt, aki úgy gondolta, Henry-val fogja megoldani a Real Madridhoz távozó Nicolas Anelka pótlását, és akkor klubrekordnak számító 11 millió fontot (!) fizetett érte.

A beilleszkedés nem ment egyszerűen, Henry az első nyolc mérkőzésén nem talált a kapuba, de miután megszokta az angliai stílust, minden kétkedőt elhallgattatott, első szezonját 26 góllal zárta.

A többi már történelem: ő az Ágyúsok történetének legeredményesebb játékosa, két bajnoki címet és két FA-kupát nyert a csapattal, megszámlálhatatlan egyéni rekordot tart. 2007-ben a Barcelonához távozott, hogy BL-t nyerhessen, majd a New York Red Bullsban fejezte be pályafutását, igaz, közben még egy fél szezonra visszatért Londonba.