Ha nem a Honvéd jut tovább, az UEFA a kirekesztők pártjára áll

Craiova, 2019. augusztus 2. Arnold Hunter északír játékvezető a földön, miután a közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban a Craiova 3-1-re győzött, a botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést. MTI/EPA/Bogdan Danescu
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd labdarúgó-csapatának tulajdonosa, Mendelényi Dániel szerint az UEFA csak egyféle döntést hozhat hétfőn, amikor a testület fegyelmi bizottsága tárgyalja a Craiova-Honvéd Európa-liga visszavágó végén kirobbant botrányt. A Honvéd - bár tizenegyesekkel kikapott a román csapattól - megóvta az összecsapást.

"Egyetlen lehetséges döntés van, a legpéldásabb büntetés a Craiovának, amely nem való az Európa-ligába.

A román csendőrség egyszerűen megzsarolta az UEFA-t és a bírókat, mert azt mondták nekik, ha lefújják a meccset, nem garantálja senki a mi biztonságunkat. A román csendőrség két szurkolóra húzta rá a balhét - szélhámosság ez, mert ezzel is azt jelzik, hogy az UEFA-nak már nem kell semmilyen döntést hoznia" - mondta az NSO TV-nek a Budapest Honvéd tulajdonosa, Mendelényi Dániel.