Társoldalunk:

Rossi: Le akarjuk győzni Szlovákiát

2019.08.10. 10:02

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már gőzerővel készül a Szlovákia elleni szeptember 9-i Európa-bajnoki selejtezőre. Tisztában van vele, hogy az érzelmeknek milyen szerepe lesz ezen a találkozón, de azt szeretné, ha játékosai hideg fejjel futnának ki a pályára.

Olaszországi nyaralását követően augusztus 1. óta már csak a magyar válogatottra váró kulcsfontosságú Eb-selejtezőre készül Marco Rossi, aki a pihenés alatt sem tudott teljesen elszakadni a focitól, vallotta be a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A magyar válogatottra egy hónapon belül két mérkőzés vár, előbb szeptember 5-én játszik felkészülési mérkőzést Montenegró ellen, majd négy nappal később jöhet a szlovákok elleni Eb-selejtező a Groupama Arénában.

A szurkolók még a szokásosnál is jobban ki fognak tenni magukértForrás: Photo: Laszlo Mudra info@mudralaszlo.hu +36203849200/Laszlo Mudra

A találkozó iránti fokozott érdeklődést jól jelzi, hogy pénteken alig két óra alatt az összes jegy elfogyott. A játékosok mellett a szurkolók is nagyon készülnek, és ezzel Rossi is tisztában van, aki ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy megjegyezze, nem befolyásolhatják az érzelmek a csapatott.

"Lélekemelő tapasztalni azt a lelkesedést, ami a válogatottat körülveszi. A drukkerek azt érzik, amit mi: immár reális opciónak tűnik az Eb-részvétel kiharcolása – igaz, egyelőre semmit sem értünk el a végső célunkat illetően. A támogatásuk rendkívül sokat jelent nekünk, Horvátországot és Walest is azért győzhettük le, mert gyakorlatilag megállás nélkül hajtottak minket előre. Bizonyos, hogy Szlovákia ellen is hasonló lesz a hangulat – a szurkolók ugyanúgy akarják a sikert, mint mi – mondta a kapitány, majd hozzátette: – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a futballistáink túlpörögjenek a meccs előtt. Tudom, mit jelent Magyarországnak ez a párharc, az érzelmeknek döntő jelentősége lehet. Nyerni akarunk – a szurkolókkal együtt. Annyit hadd tegyek hozzá, minden tiszteletem a drukkereké, de nekik is tisztában kell lenniük azzal, hogy ez „csak" egy focimeccs, nem háború. Le akarjuk győzni Szlovákiát, de sportszerű keretek között.  Nekem is kiemelten oda kell figyelnem arra, hogy az érzelmeim ne ragadjanak magukkal a kispadon, mert nem szeretném, ha később újabb meccset kellene a lelátóról néznem."

Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya (j) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország-Görögország mérkőzésenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nagyon bízom a szurkolóinkban, továbbá abban, hogy téttől és ellenféltől függetlenül úgy segítenek majd bennünket, ahogyan eddig: óriási tűzzel, de sportszerűen. Nem kockáztathatjuk meg, hogy egy esetleges büntetéssel az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen az UEFA korlátozza a szurkolók számát, mert azon a találkozón is szükségünk lesz a támogatásukra."

A kapitány elmondta, tudott róla, hogy Nagy Ádámot több klub is keresi, és jó döntésnek tartja, hogy a középpályás Bolognából az angol másodosztályban szereplő Bristol Cityhez igazolt.

A két szeptemberi mérkőzésre Rossi augusztus 26-án hirdet keretet, ahová három kapust és 22 mezőnyjátékost fog meghívni.