Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már gőzerővel készül a Szlovákia elleni szeptember 9-i Európa-bajnoki selejtezőre. Tisztában van vele, hogy az érzelmeknek milyen szerepe lesz ezen a találkozón, de azt szeretné, ha játékosai hideg fejjel futnának ki a pályára.

Olaszországi nyaralását követően augusztus 1. óta már csak a magyar válogatottra váró kulcsfontosságú Eb-selejtezőre készül Marco Rossi, aki a pihenés alatt sem tudott teljesen elszakadni a focitól, vallotta be a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A magyar válogatottra egy hónapon belül két mérkőzés vár, előbb szeptember 5-én játszik felkészülési mérkőzést Montenegró ellen, majd négy nappal később jöhet a szlovákok elleni Eb-selejtező a Groupama Arénában.

A szurkolók még a szokásosnál is jobban ki fognak tenni magukért Forrás: Photo: Laszlo Mudra info@mudralaszlo.hu +36203849200/Laszlo Mudra

A találkozó iránti fokozott érdeklődést jól jelzi, hogy pénteken alig két óra alatt az összes jegy elfogyott. A játékosok mellett a szurkolók is nagyon készülnek, és ezzel Rossi is tisztában van, aki ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy megjegyezze, nem befolyásolhatják az érzelmek a csapatott.

"Lélekemelő tapasztalni azt a lelkesedést, ami a válogatottat körülveszi.

A támogatásuk rendkívül sokat jelent nekünk, Horvátországot és Walest is azért győzhettük le, mert gyakorlatilag megállás nélkül hajtottak minket előre. Bizonyos, hogy Szlovákia ellen is hasonló lesz a hangulat – a szurkolók ugyanúgy akarják a sikert, mint mi – mondta a kapitány, majd hozzátette: – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a futballistáink túlpörögjenek a meccs előtt. Tudom, mit jelent Magyarországnak ez a párharc, az érzelmeknek döntő jelentősége lehet. Nyerni akarunk – a szurkolókkal együtt.

Nekem is kiemelten oda kell figyelnem arra, hogy az érzelmeim ne ragadjanak magukkal a kispadon, mert nem szeretném, ha később újabb meccset kellene a lelátóról néznem."

Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya (j) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország-Görögország mérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nagyon bízom a szurkolóinkban, továbbá abban, hogy téttől és ellenféltől függetlenül úgy segítenek majd bennünket, ahogyan eddig: óriási tűzzel, de sportszerűen. Nem kockáztathatjuk meg, hogy egy esetleges büntetéssel az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen az UEFA korlátozza a szurkolók számát, mert azon a találkozón is szükségünk lesz a támogatásukra."

A kapitány elmondta, tudott róla, hogy Nagy Ádámot több klub is keresi, és jó döntésnek tartja, hogy a középpályás Bolognából az angol másodosztályban szereplő Bristol Cityhez igazolt.

A két szeptemberi mérkőzésre Rossi augusztus 26-án hirdet keretet, ahová három kapust és 22 mezőnyjátékost fog meghívni.