Szalai Ádám vezérletével jutott tovább a Hoffenheim a kupában

Soccer Champions League / TSG 1899 Hoffenheim - Manchester City 1: 2. championsleague merry jersey professional footballer enthusiasm GAME cut single motif cheering CHAMPION men ball sports jubilation CL cheers FOOTBALL EMOTIONAL happiness COMMEMORATION f
Szalai Ádám négy gólt szerzett az őszi szezonban
Vágólapra másolva!
A Hoffenheim 2-2-es rendes játékidőt, majd 3-3-as hosszabbítást követően tizenegyespárbajban búcsúztatta a Német Kupából a harmadosztályú Würzburg csapatát. Szalai Ádám a szünetben állt be csereként, ő szerezte csapata harmadik gólját, majd a büntetőjét is értékesítette.

Nem úgy tűnt, hogy hosszú estére kell készülnie a szurkolóknak a bajor kisvárosban, a Hoffenheim ugyanis az 54. percben már 2-0-ra vezetett. A kiscsapat azonban nem adta fel, sőt, a 68. és a 75. percben két gólt is szerzett, így hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadásban a félidőben pályára lépő Szalai Ádám ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, akik egy szöglet után a 114. percben másodszor is egyenlítettek.

A büntetőpárbajt a magyar csatár kezdte, és magabiztosan lőtt a kapuba. Az orosz rulettet végül az élvonalbeli játékosok bírták jobban idegekkel, öt tizenegyest lőttek be a néggyel szemben, így ők jutottak a következő fordulóba.