Francia bíró lesz a Fradi-Dinamo Zagreb BL-meccsen

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT REFEREE AMERICAN SHOT
French referee Ruddy Buquet looks on during the French L1 football match between Nice and Montpellier on April 7, 2019 at the "Allianz Riviera" stadium in Nice, southeastern France. (Photo by VALERY HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kijelölte a keddi Ferencváros–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtező játékvezetőjét.

A szervezet döntésének értelmében a francia Ruddy Buquet fújja majd a sípot a Groupama Arénában 20 órakor kezdődő mérkőzésen. A 42 éves Buquet 2011 óta FIFA-kerettag, de eddig mindössze nyolc csoportmérkőzésen és négy selejtezőn kapott játékvezetőként szerepet.

Magyar csapatnak eddig egyszer fújt az európai kupákban: 2013-ban a Vojvodina–Budapest Honvéd találkozón kiállította a hazaiak egyik játékosát, de az akkor még Marco Rossi irányította kispestiek így is 2-0-ra kikaptak, és kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól.

A francia élvonalban rendre szerephez jut, így ő vezette az idei bajnokság első mérkőzését, amelyen a Lyon idegenben 3-0-ra legyőzte az AS Monacót. A hazai csapat Cesc Fábregasnak előbb sárga lapot adott, majd videózás után piros lapra változtatta az ítéletet.