Szinte örökre magához láncolná legértékesebb focistáját a spanyol klub

Barcelona v Athletic Club - Copa del Rey: Round of 16 Second Leg NurPhoto Sports News General News Action Sport Soccer Match GAME TEAM FC Barcelona Athletic Club spanish King Cup Urbanandsport
Inaki Williams and Jordi Alba during the King Cup match between F.C. Barcelona v Athletic Club Bilbao, in Barcelona, on January 11, 2017. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Inaki Williams spanyol válogatott labdarúgó új, 2028 nyaráig érvényes szerződést kötött klubjával, az Athletic Bilbaóval.

A baszk klub honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a 25 éves támadó kivásárlási ára 135 millió euró (43,8 milliárd forint) lesz.

Az egyszeres válogatott Williams bilbaói születésű, féléves kitérőt leszámítva 2012 óta az Athletic játékosa, 2014-ben lett az első keret tagja, és a nyári átigazolási időszakban a sportsajtó a Manchester United érdeklődéséről számolt be vele kapcsolatban.

A nemzetközi futballvilágban szokatlan, hogy kilenc évre szóló megállapodást kössön a klub egy játékossal, különösen, ha az labdarúgóként már "középkorúnak" számít. A hosszú megállapodás azonban így sem rekord: a Real Betis 1998-ban tízéves szerződést kötött a brazil Denilsonnal. A világbajnoki arany- és ezüstérmes szélső 2005 nyarán hagyta el végleg a sevillai együttest.