Társoldalunk:

Szergej Rebrov: Nekünk vannak a legjobb szurkolóink

2019.08.12. 17:35

A Ferencváros kedd este a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján lép pályára a Dinamo Zagreb ellen. A zágrábi meccs 1-1-re végződött, innen folytatják majd a felek a Groupama Arénában. A meccs előtt egy nappal Szergej Rebrov, a csapat vezetőedzője és Tokmac Nguen válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szergej Rebrov a keddi meccsel kapcsolatban elmondta, sokkal jobban szeret a második meccsekre készülni, mert akkor már van saját tapasztalata az ellenféllel kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy ki az esélyesebb, azt felelte, hogy ezzel nem foglalkozik, mert nem számít semmit. A Ferencváros is megmutatta a Ludogorec és a Valletta ellen, hogy esélytelenebb és esélyesebb csapatként is képes továbbjutni.

Rebrov elmondta, más taktikával fog majd felállni a csapata a visszavágóra, de óvatosságból nem árult el részleteket.

Tokmac és Szergej RebrovForrás: Origo

A mester természetesen kapott kérdést a távozó Davide Lanzafaméval kapcsolatban is, de szerinte ez nem fogja megzavarni a csapatot.

"Egy klubnál a játékosok jönnek-mennek, ez egy normális folyamat. Mi csak a keddi meccsre koncentrálunk, csak ezzel foglalkozunk" - mondta Rebrov.

Egyértelmű, hogy a Dinamo Zagreb az eddigi legerősebb ellenfelünk, főleg támadásban nagyon erősek, de nem csak támadnia kell egy csapatnak. A párharc felén vagyunk túl, de egyelőre semmi nem dőlt el. Az első meccsen már vezetett a Dinamo, de azt a helyzetet is megoldottuk, fontos, hogy minden helyzetre fel legyünk készülve. Tudnunk kell reagálni mindenre. Tisztelem az ellenfelet, de tovább kell jutnunk.

Nagyon örülök annak, hogy tele lesz majd a stadion, nekünk vannak a legjobb szurkolóink az országban. Nagy erőt adnak nekünk, mi pedig értük játszunk. Sokkal jobb pályára lépni, ha sokan vannak a stadionban, Zágrábban is nagy erőt adtak nekünk - mondta el a szurkolókkal kapcsolatban a vezetőedző.

És hogy ez lesz-e a vezetőedző legfontosabb meccse a Ferencváros kispadján?

Nekem minden meccs fontos. Az előző idényben sok olyan meccs volt, amit ha nem nyerünk meg, akkor nem lett volna meg a bajnoki cím, és akkor most nem lehetnénk itt. 25 éve nem volt a BL-ben a Ferencváros, természetes hogy nagyon fontos a meccs mindenkinek - mondta Rebrov.

A horvát újságírók még arra voltak kiváncsiak, nem üthet-e vissza, hogy a Fradi két bajnokiját is elhalasztotta az NB I-ben.

Ha van erre lehetőségünk, miért ne éltünk volna vele? Játszhattunk volna heti két meccset, de a bajnokságot is meg szeretnénk nyerni, és a csoportkörért is mindent megteszünk. Nekünk nincs 22-24 játékosunk mint a Dinamónak, nem tudunk olyan erős csapatot kiállítani, mint ők a bajnokikon. Minden lehetőséget megadok a játékosoknak, ha pihenőre van szükségük, akkor a pihenőt.

Tokmac Szergej Rebrovval kapcsolatban elmondta, ő az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgozott, és tudja, védekezésben is fontos feladata van, miközben ő elsősorban támadó, és ennek is próbál megfelelni. 

Nagyon boldog vagyok a Fradinál, és nagyon boldog leszek, ha sikerül holnap továbbjutnunk. Ambíciózus csapatban vagyok, ahol szép sikert érhetünk el - tette hozzá.

A Ferencváros-Dinamo Zagreb összecsapást kedd este 20.00 órától rendezik a Groupama Arénában.