Nyomoz a német szövetség a Hamburg gambiai légiósa után

Chemnitzer FC - Hamburger SV Sports soccer DFB Cup jubilant Jubilation applaud APPLAUSE Achievement JOY rejoice kind Fortunateness fortunate Luck lucky jubilated tittle-tattle laugh LAUGHING optimistic
11 August 2019, Saxony, Chemnitz: Soccer: DFB Cup, Chemnitzer FC - Hamburger SV, 1st round, in the stadium on Gellertstraße. Hamburg's Bakery Jatta thanks his fans after the victory. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Az 1. FC Nürnberg bejelentése alapján a Német Futballszövetség (DFB) vizsgálatot indított, hogy kiderítse ki is valójában a Hamburger SV-ban játszó Bakery Jatta.

A nürnbergiek azt követően tettek bejelentést, hogy a Bundesliga 2. második fordulójában hazai pályán 4-0-ra kikaptak a HSV-tól. A vendégeknél kezdőként a 65. percig volt pályán a 21 éves gambiai Bakery Jatta.

Csakhogy Nürnbergben vitatják, hogy 21 éves lenne, de még azt is, hogy valóban Bakery Jatta a neve. Szerintük inkább Bakery Daffeh a neve, és régen elmúlt már 21 éves. A Bild című bulvárlap által folytatott kutakodás, amit a BBC szemlézett, valóban érdekes eredményekkel szolgált: eszerint egy Bakery Daffeh nevű futballista játszott a gambiai Brikama United, illetve a szenegáli Casa Sport csapatában, sőt 2014-ben a gambiai U20-as válogatottban is feltűnt a neve egy Liberia ellen 1-0-ra megnyert meccs jegyzőkönyvében.

Bakery Jatta a papírjai szerint 1998. június 6-án született Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Robert Michael

2015 óta azonban nincs róla semmilyen adat, viszont a következő évben szerződtette a HSV Bakery Jattát, akivel "három éven át senkinek semmilyen problémája nem akadt" – mondta Jonas Boldt a hamburgi klub sportigazgatója.

"Egyértelmű választ várunk a kérdésre a DFB-től, hogy Bakery Jattát bevethessük a bajnoki és a kupamérkőzéseken. Játékosunknak érvényes útlevele van, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy megkérdőjelezik a játékjogát.Teljes mellszélességgel Bakery mellett állunk, részt vehet az edzéseken, minden programon, és benne lesz a meccsnapi keretünkben is, mert értékes játékos és értékes tagja a klubnak. Személy szerint elfogadhatatlannak tartom azokat a támadásokat, amelyeket most minden irányból kap, pusztán csak egy feltételezésre alapozva. Egyszer már bizonyította, hogy érvényesek a papírjai, és jogosult munkát vállalni az országban" – tette még hozzá a klubvezető.