Vágólapra másolva!
A svájci Basel, a skót Celtic Glasgow és a portugál FC Porto sem jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

A görög Olympiakosz magabiztos, kétgólos győzelmet aratott a török Basaksehir fölött, így 3-0-s összesítéssel továbbment, míg a svájci Basel kettős vereséggel búcsúzott az osztrák Linzzel szemben. A skót Celtic Glasgow nagy meglepetésre hazai pályán 4-3-ra kikapott a kolozsvári CFR Clujtól, így 5-4-es összesítéssel kiesett.

Az elmúlt idényben negyeddöntős FC Porto nem jutott tovább a harmadik fordulóból. A portugál együttes az első találkozón 1-0-ra nyert a Krasznodar vendégeként, így kényelmes helyzetből várta a keddi visszavágót, amelyen azonban otthon 3-2-es vereséget szenvedett, ezzel idegenben szerzett több találattal az orosz gárda jutott tovább.

Az FC Porto kiesése a BL-selejtező legnagyobb szenzációja Forrás: AFP/Miguel Riopa

Az előző kiírásban négy közé jutott Ajax viszont sikerrel vette az akadályt, és idegenbeli döntetlen után saját közönsége előtt legyőzte a PAOK Szalonikit. A holland csapat három büntetőt lőhetett, közülük Dusan Tadic kettőt értékesített, egyet kihagyott.

A keddi BL -este leghosszabb meccsét az FC Köbenhavn és a Crvena zvezda játszotta. A dán és a szerb csapat múlt héten és most is 1-1-s döntetlent játszott, így jöhetett a hosszabbítás, majd a tizenegyespárbaj. A két csapat játékosai tizenkét körön keresztül lőttek, a szétlövésben a dánok hibáztak, így a szerbek jutottak be az utolsó körbe.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágók:
FC Köbenhavn (dán)-Crvena zvezda (szerb) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 6-7
Tj.: a Crvena zvezda, 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel.
AFC Ajax (holland)-PAOK Szaloniki (görög) 3-2 (1-1)
Tj.: az Ajax, 5-4-es összesítéssel.
LASK Linz (osztrák)-FC Basel (svájci) 3-1 (0-0)
Tj.: a Linz kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.
Olimpiakosz (görög)-Basaksehir (török) 2-0 (0-0)
Tj.: az Olimpiakosz kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.
Celtic FC (skót)-CFR Cluj (román) 3-4 (0-1)
Tj.: a Cluj, 5-4-es összesítéssel.
FC Porto (portugál)-FK Krasznodar (orosz) 2-3 (0-3)
Tj.: a Krasznodar 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.