Társoldalunk:

Hosszú ideig nem számíthat brazil válogatott kapusára a Liverpool

2019.08.13. 07:11

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool brazil kapusa, Alisson Becker a Premier League péntek esti szezonnyitóján sérült meg, majd kerekesszékben hagyta el a stadiont. Ahogy azt sejteni lehetett, nem egy-két napra dőlt ki a klasszis játékos, a csapat menedzsere, Jürgen Klopp azt is elárulta, mennyit kell kihagynia.

Augusztusban már biztosan nem léphet pályára Alisson, így kihagyja a Chelsea elleni európai Szuperkupa-meccset, de a Southampton, az Arsenal és a Burnley elleni bajnokin sem állhat Jürgen Klopp rendelkezésére.

Alisson Becker több hetet kihagyForrás: AFP/Oli Scarff

„Néhány hétig biztosan nem számíthatunk rá. Mit mondhatnék, nem éppen ideális a helyzet –kezdte a német menedzser a kapus sérülésével kapcsolatban. – Napra pontosan lehetetlen lenne megjósolni, mikor lehet újra a pályán, de erre nem holnap kerül sor, az biztos. Több hetet kihagy, utána majd meglátjuk. Elég speciális a helyzete, mivel Alisson nem sokszor volt sérült a pályafutása során. Meglátjuk, hogy milyen ütemben halad a felépülése, most hat hetet jósolnék" – tette hozzá Klopp.

A sérülés az újonc Norwich elleni bajnoki első félidejének végén, 3-0-s liverpooli vezetésnél történt, amikor egy kirúgást követően Alisson összerogyott, és nem tudta folytatni a játékot.