Társoldalunk:

Preisinger Sándor kihirdette az U18-as válogatott keretét

2019.08.13. 17:53

Az U17-es világbajnokságra készülő U18-as válogatott a csehországi Vaclav Jezek-emléktornára utazik el jövő hétfőn, Preisinger Sándor szövetségi edző pedig keretet hirdetett - számolt be róla az mlsz.hu.

Az őszi, brazíliai világbajnoki részvételt a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon kiharcoló U17-es válogatott a nyári korosztályváltást követően immár U18-as csapatként szerepel a vb-felkészülés során, és jövő héten, Csehországban lejátssza a belgák elleni májusi Eb-helyosztó utáni első nemzetközi meccseit. Preisinger Sándor szövetségi edző már kihirdette a Jezek-tornára utazó keretet, amibe a vb-részvételt kivívó együttesből tizenhatan kaptak meghívást. Néhány játékos esetében már nem ahhoz a klubhoz kellett küldeni a meghívót, mint az Eb előtt: Kosznovszky Márk és Balogh Botond az MTK-tól az olasz Parmához, Molnár Rajmund a Honvédtól a portugál Benficához szerződött nyáron.

Preisinger Sándor kihirdette az U18-es válogatott keretétForrás: mlsz.hu

A magyar válogatott augusztus 20-án a házigazda csehekkel játszik, egy nappal később pedig a lettek ellen lép pályára. Ezt követően két szabadnap következik, majd egy helyosztón zárul a csapat szereplése a viadalon (a szlovák-macedón-ukrán trió egyike ellen).

A Jezek-tornára utazó keret:
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Honvéd-MFA), Orosz Donát (DVTK), Szabó Alex (Honvéd-MFA), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Kovács Dominik (Honvéd-MFA)
Támadók: Komáromi György (Puskás Akadémia), Zuigeber Ákos (MTK Budapest),Molnár Rajmund (Benfica), Hajdú Roland (Ferencváros), Németh András (Genk), Farkas Balázs Kesző (Győri ETO)