Vágólapra másolva!
A Bayern München Dárdai Pál korábbi csapatát, a Hertha BSC-t fogadta a Bundesliga 1. fordulójának nyitányán. A címvédő Lewandowski révén vezetést szerzett, de a fővárosi csapat fordítani tudott még az első játékrészben. A második félidőben a lengyel csatár kiegyenlített, de a müncheniek már nem tudtak több gólt szerezni, így döntetlennel kezdték a német bajnokság új idényét. 

A Bundesliga aktuális idényét a hagyományok szerint az előző szezon címvédője nyitja meg. A 2019-2020-as bajnokság első mérkőzését a Bayern München és a Hertha BSC ellen játszotta. A nyáron mindkét csapatnál történtek változások, a Bayernből távozott Ribery és Robben, akik évekig alappillérei voltak a csapatnak, míg a Hertha vezetőedzőjének Dárdai Pál helyett Ante Covic-ot nevezték ki.

Fordulatosan indult a mérkőzés, mindkét csapat intenzív támadójátékkal kezdett. Kisebb helyzetek voltak mindkét oldalon, de a 24. percig kellett várani az első gólra. Gnabry futott el a jobb oldalon és a beadására Robert Lewandowski érkezett a legjobban.

A Herthát nem törte meg a bekapott gól és nyíltabb játékot vállat fel. Ennek eredményeképpen a 36. percben előbb Lukebakio, majd a 38. percben Grujics talált be Neuer kapujába. A szerb támadó a gólja előtt összefejelt Pavarddal, de nem veszítette el az egyensúlyát, így egy az egyben vihette a Bayern kapujára a labdát és nem rontotta el a helyzetet. A félidőben nagy meglepetésre a Hertha vezetett a Bayern otthonában.

Lewandowski két gólja sem volt elég a győzelemhez Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

A második félidő elején a Bayern támadott, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Az 57. percben azonban a gólszerző Grujics lerántatotta a tizenhatoson belül Lewandowskit, amiért a játékvezető jogosan tizenegyest ítélt a hazaiaknak. A lengyel csatár nem hibázott és kiegyenlítette a mérkőzést.

A folytatásban a Bayern nagyon nyomott, de a berliniek az utolsó pillanatokban mindig menteni tudtak. A mérkőzésen már nem született gól, így 2-2-es döntetlen született a Bundesliga új szezonjának nyitómeccsén.