Vágólapra másolva!
Egy véletlenül kiszivárgott fotó arról tanúskodik, hogy az FC Barcelona ötszörös aranylabdás klasszisa, Lionel Messi lett a 2018/19-es szezon legjobb játékosa az UEFA-nál.

Az Európai Labdarúgó Szövetség már korábban bejelentette, hogy a végső győztes a Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Virgil van Dijk hármasból fog kikerülni.

A végső győztest augusztus 29-én hirdeti ki az UEFA Monacóban (akkor lesz a Bajnokok Ligája csoportsorsolása), de úgy tűnik egy kiszivárgott fotó alapján, Messi lesz a befutó.

Ez lenne az UEFA év játékosa szavazás végeredménye? Forrás: reddit.com

Az ötszörös aranylabdás argentin támadó az előző szezonban bajnoki címet nyert a Barcelonával, ráadásul a La Liga gólkirályaként az európai Aranycipőért folytatott versenyben is az élen végzett. Csapatával azonban a Bajnokok Ligája-elődöntőben csúfos kudarcot vallott a Liverpool ellen, így némileg meglepetés lenne a győzelme.

Virgil van Dijk ugyan csak ezüstérmet nyert a Liverpoollal a Premier League-ben, de megválasztották az év játékosának, ráadásul csapatával megnyerte a Bajnokok Ligáját, ami a klubfutball csúcsa.

Közülük kerül ki az év játékosa az UEFA-nál Forrás: Twitter

A holland védőt a 2019-es Aranylabda-díjra is esélyesnek tartják, ami nem véletlen, ugyanis elképesztő rekordot állított fel: 2018 márciusa és 2019 augusztusa között 65 meccset hozott le úgy, hogy senki nem tudta kicselezni.

Ha valóban Messi nyeri az UEFA év játékosa díjat, ez lesz a harmadik győzelme, amivel beérheti az örökranglistán Cristiano Ronaldót.

Szavazzon!

Ön szerint kinek kellene kapnia a díjat?